Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



Första skoldagen

Det var kul att återse flera klasskamrater, som jag reste med till Indien, idag. Vi hade en tre timmars föreläsning om "Samhällsarbete och mobilisering i ett teoretiskt perspektiv". Ganska tråkig faktiskt. Men en liten småsöt, pensionerad föreläsare iaf. Efter skolan var det bara att ge sig hem och sen börja jakten på kurslitteratur i vanlig ordning. Inte billigt om man skulle köpa alla böcker nya så jag försöker alltid att kika runt på olika sidor som säljer både nytt och begagnat. Sen så brukar det också visa sig att man knappast behöver skaffa alla böcker på den obligatoriska listan men det är såklart inget lärarna talar om =). Det tar alltid ett tag innan man fixat allt inför en ny kurs och det är skönt när man så småningom kommer in i plugg vardagen.


Foto: Internet

/Lisa

Slut på Tv-tittandet

Jag har haft en gammal, tjock, liten tv i min lägenhet som låter konstigt när volymen (enligt den) är för hög. Nu när jag flyttat tillbaka till lägenheten så kände jag att det var dags för tv:n att flytta ut. Jag ser ändå aldrig på den så varför ha en tv som bara står och tar energi, nej tack. Om jag mot förmodan skulle drabbas av tv-abstinens så har ju David en hemma hos sig =).


Förpassad till hallen.


Några smycken har istället fått tagit plats där tv:n förut stod.

/Lisa

Tillbaka till skolbänken


Jag och Vilja har sovit i min lägenhet i natt eftersom skolan börjar idag. Ser fram emot att träffa alla igen.

Vilja tycker om att ligga och dra sig läääänge på morgonen och går bara upp när jag säger åt henne att vi ska gå ut..om ens det!




/Lisa

Hösten i sikte

Det börjar bli svalare ute och snart känns det som att hösten är här. Vi gillar hösten båda två. Det är så mysigt att få tända ljus på kvällarna och svepa in sig i en filt.

Här är lite bilder från dagens promenad.



/David&Lisa

Lägenheten i stan

Eftersom det inte blev någon marknad för oss igår så passade jag istället på att flytta mina saker till min lägenhet. Väldigt skönt att få det gjort då jag imorgon börjar plugga igen. Jag ska läsa en valbar kurs som heter "Social omsorg, nationellt och internationellt perspektiv". Jag hoppas att det blir intressant.

Vilja verkade tycka att det var spännande att återse lägenheten igen efter ett halvår och imorse låg hon och myste på dom röda, sköna kudarna.  

/Lisa

Marknadsbilder

Vi har haft fullt upp i helgen och därför varken hunnit eller orkat blgga något. Men nu är vi tillbaka =).
Så här såg det alltså ut när vi sålde våra smycken på Noramarken. På lördagen höll regnet sig borta tills dess att det var dags att plocka ihop alla grejer. Himla skönt! Men igår (söndag) regnade det då vi kom dit på morgon och vi gjorde trots det ett tappert försök att sätta upp alla grejer igen..men efter bara en liten stund insåg vi att tältet inte skulle hålla tätt allt för länge och vi ville inte riskera våra kära smycken så vi bestämde oss för att packa ihop och åka hem. Lite tråkigt men man kan ju inte påverka vädret särskilt mycket. Vi känner oss ändå nöjda och har lärt oss mycket under denna helg! =)
Ett STORT tack till Laila som varit här och hjälpt oss, det underlättade massor!!!



/David&Lisa

Snart så..


Det börjar som sagt dra ihop sig inför marknaden och vi har ganska så mycket att förbereda. Idag har vi varit en sväng på stan, bla för att fylla på trådlagret till smyckena. Vi (läs David) har stämplat på silvertagsen, vi har tvätta, städat, handlat mat, gjort fler armband, jag (Lisa) har klippt David, vi har varit ute och släppt hundarna och om 1,5 timme ska jag åka och hämta mamma på tågstationen. Imorgon ska vi växla pengar inför marknaden, bestämma priser (svårt!) på smyckena, kolla om vårat partytält fungerar, stämpla, göra fler smycken osv. Sen är det bara att hoppas på att vädret är ok på lördag och söndag så att så många som möjligt kommer på marknaden samt att dom är sugna på att köpa våra energismycken!=)



/Lisa

Busungar

Djurungar och människoungar fungerar lika dant. Antingen leker/busar dom i 180 eller så sover/vilar dom. Jag hinner alltid glömma bort hur busiga kattungar kan vara och tur är väl det för nu sitter jag här med flera små sår på händer och kropp som små kattklor har orsakat. Men det är det såklart värt! Man skulle kunna säga att vi har två galna småbarn här, Billie och Lila och en trotsig tonårsbrud, Vilja. Och jäklar va kul har vi med dom! =)


Lila idag, liggandes i fönstret och busandes i katträdet.

/Lisa

Pysslar vidare

Igår hade vi vår cirkelträff där det fikades och pratades halva dagen. Idag är det dock bara smyckestillverkning som gäller. Imorgon kommer mamma för att hjälpa oss att fixa inför marknaden på lördag. Det blir toppen!


Vilja förra sommaren.

/Lisa

Dags att äta lite och varför inte pesto som är så fasansfullt gott =)



Nu är det bara stavmixern som ska göra sitt, sen ska det detta avnjutas med kex och en film.

/David

Testing

Vi har ställt upp alla grejer på bordet för att se hur det ryms..och det funkar ju faktiskt rätt bra. Tänk bort Buddha (den bruna bakgrunden) och sen ska vi ha en annan duk samt placera smyckena lite bättre..



/David&Lisa

Veckostart

Hallå på er! Idag gick vi upp tiiidigt, redan klockan 8.30 satt vi i soffan. Tidigt och tidigt tänker ni, men för oss är det i alla fall det =). Vi har hunnit göra en del smycken och stansat här på förmiddagen och det lär vi fortsaätta med resten av dagen =).

Ses lite senare!



/Lisa

Kvällsbestyr

Jag har just badat/duschat med Billie och Vilja och som vanligt blir dom alldeles knäppa när dom är blöta och springer runt  runt som galningar (mest Billie). David fortsätter att stansa men han ska strax ge sig för idag då det börjar bli mörkt (dåligt ljus) och vi inte vill inte stör grannarna allt för mycket.

Vi ska snart åka iväg till min lägenhet i stan och hämta mitt köksbord som vi ska ha smyckena på när det är marknadsdags. Ska bli spännande att se, om hon som hyrt längenheten av mig, har städat ordentligt!=)


Vi för ungefär ett år sedan.

/Lisa

David stansar



Jag tror David är född till silversmed! Det är ett jäkla precisionsarbete som jag själv aldrig skulle klara av eller ha tålamod till. Det är bra att vi är två för då kan man ägna sig åt det man är bra på och skippa sånt som man är sämre på!

/Lisa

Halvädelstenarnas egenskaper

Det är som sagt mycket man ska fixa när man ska ställa ut på marknad för första gången...Vi har bland annat köpt gamla ramar på loppis som jag målat vita. I denna nedan har jag ramat in stickord om varje sten så att den som köper ett smycke kan läsa vad stenarna står för.



/Lisa

Fina smyckesdisplayer

Vi har mycket att göra just nu inför marknaden som är nästa lördag. Vi hade beställt smyckesdisplayer, för att presentera smyckena på ett snyggt sätt, från USA. Men igår fick vi lite panik då vi såg att dom inte hade blivit skickade än så istället avbeställde vi ordern och tog  en sväng på stan där vi hittade jättefina displayer för både armband, halsband och örhängen. Här är lite bilder så att ni får se hur dom ser ut =)



/David&Lisa

Lika som bär

Pizzan blev jättegod och nu sitter vi mätta (Peter blev övermätt) och belåtna och tittar på UFC (Ultimate Fighting). En av UFC-killarna tyckte Peter påminde en hel del om Simon och jag kan inte annat än hålla med..

  
Lillebror Simon

UFC-kille

/Lisa

Fina bilder

Här kommer några tjusiga bilder på våra djur som Peter (Davids bror) tagit. Tack för dom!


Foto: Peter Fredlander

Vi kom just hem efter att ha varit på cirkelträff i några timmar. Ska faktiskt gå och sova nån timme nu innan Peter och vår kompis Edvard kommer förbi. Har sovit lite dåligt några nätter nu..Ikväll blir det hemlagad vegpizza.

/Lisa

Ful & fulare

Här kommer lite bilder från kvällens promenad..



Kommentarer känns överflödiga =)

/David&Lisa

Loppis dags

Idag ska vi iväg en sväng på loppis och se om vi kan hitta några gamla, fina ramar som vi ska ha på vårat bord på marknaden. Tänkte måla dom vita och rama in info om priser m.m. Vi hade också tänkt äka ut i skogen och leta svamp men David har tyvärr fått en stor blåsa på foten så vi skjuter upp det till helgen istället.
Hur är det med svampen uppe i norrland?


David den här sommaren.

/David&Lisa

Livet är great!

Det händer väldigt ofta att jag och David pratar om hur glada och tacksamma vi är över det liv vi lever. Vi känner oss stolta över att vi många gånger går emot våra rädslor och följer våra hjärtans väg. Det är ingen lätt sak att göra det som känns rätt innerst inne och lägga ifrån sig alla förnuftiga och ofta fyrkantiga föreställningar som vi människor gärna vill ha. Vi blir fostrade i att följa vårt intellekt istället för vår känsla vilket många gånger leder till att vi går in i väggen, väljer jobb, partners eller vänner för att behaga andra. Usch va flummigt det här låter men det är faktiskt sådant som jag går och funderar mycket på just nu =). Men nu fortsätter jag att flumma vidare..

Det är faktiskt inte förren nyligen som jag kommit till insikten om att "you are not here too please others". Det var tack vare en god vän som jag förstod att jag i mångt och mycket gör saker för andras skull och inte för min egen. Till exempel umgås jag med vänner som jag inte har något större utbyte av den ganska sorgliga anledningn att jag inte vill göra dom ledsna. Själv skulle jag INTE vilja att någon umgicks med mig av den anledning! Jag tror även att jag ska göra saker för andra men när andra gör något för mig så får jag dåligt samvete..det är också dumt! Detta är dock bara två av många exempel på saker som jag tror att jag MÅSTE göra för andra. MEN nu har jag kommit på att detta är en dum regel att leva efter, som varken gör mig eller andra lyckliga. Man mår så mycket bättre och tycker så mycket bättre om sig själv när man följer sin innre röst och inte tummar allt för mycket på sig själv! Så det tänker jag försöka fortsätta jobba på det. Punkt slut.



Osmickrande men glad bild på oss =).

/Lisa

Spanar lite

Vi är inga storstadsmänniskor som ni nog vet. Vi skulle istället vilja hitta ett fint litet rött hus i naturskön miljö. Gärna nära stan så att det inte blir så besvärligt om man skulle behöva pendla. För 595 000 kan man till exempel köpa detta söta hus som ligger kanppt 2 mil utanför Örebro...Problemet (som vi ser det) är att det är i behov av renovering..



/David&Lisa

Fixa med hemsidan

Har börjat dagen med att lägga upp fler bilder på http://www.energismycke.n.nu.
Här i Örebro är det mulet vilket är väldigt skönt!
Hoppas ni får en bra dag!



/Lisa

Silverpriset har stigit!




-Hej jag är en busig kattunge!




Idag kom ett gäng stenar med posten så nu har vi gjort lite nya örhängen och armband.

Kollade upp silvertagsen idag och tydligen har silverpriset nästan fördubblats!!! Gud va dumt tycker vi!

/David&Lisa

Måndag idag

En ny vecka, nya möjligheter =). Den här veckan ska det skapas för fullt. Vi måste få tag i fler silvertags så att vi kan hänga en på varje armband. Förra gången vi beställde fanns det endast 50 stycken på lagret så vi måste ringa om det idag. 

Vad har ni andra för er idag?



David vid slottet för några veckor sedan.

/David&Lisa

Svårt att fota

Att fota smycken är faktiskt ingen enkel sak. Jag gjorde iaf ett försök som får duga tills dess att vi får proffshjälp =).



/Lisa

Firre a la Simon

David fixade miiddagen idag och det blev "Simons goda pestolax" med färsk pasta. Visst blir man smart av fisk? I så fall måste vi ha blivit supersmarta den här sommaren med tanke på hur mycket fisk vi ätit! =)



/David&Lisa

världens mysigaste kattung

Vi har nog aldrig haft en sån här kattunge som hela tiden vill vara med en och kela! Och då har vi faktiskt erfarenhet av ganska många kattungar...




/David&Lisa

Att få häng med

Att få följa med sin husse & matte på äventyr tycker nog dom flesta hundar om. Så även Vilja. Hon älskar att åka bil, hon har åkt tåg flera gånger, flygit två gånger (dock lite läskigt), åkt buss, båt och cykel..Nemas problemas tycker Vilja!



Förra sommaren cyklade jag, mamma och Vilja på Vinön utanför Örebro.



Sen har man ju naturligtvis också fått åka på ryggen på morfar Alfredo under en långpromenad i Myckelgensjö.

/Lisa

Godmorgon lördag

Vaknade upp med en jättebra idé angående smyckesförsäljningen. Kunde inte sluta tänka på det så det var lika bra att gå upp =). Idag hoppas jag på att våran kompis Dennis, som utbildar sig till fotograf, kommer förbi och hjälper oss att ta snygga bilder på smyckena. Antingen blir det idag eller någon annan dag =). Skulle passa perfekt eftersom dom har lärt sig att fota just smycken på hans utbildning.



Jag och Vilja för två somrar sedan.

God natt!

Ni som läser bloggen ligger kanske och sover vid det här laget..och nu ska även vi gå och sova!
Vi ses här imorgon när ni själva önskar! =)
ΖΖΖ....



/Lisa

Tjejkväll

Ikväll bjöds det på ost och vin hos min kompis Regina. 7 tjejer och 3 hundar. Vilja tyckte att det var toppen att leka med Dansk/Svenska gårdshundarna Tyra och Divah. Divah, Reginas hund, har Vilja känt i hela sitt liv och så fort jag nämner hennes namn så blir Vilja överlycklig!=) Divah följde faktiskt med då vi för drygt två år sedan åkte till Borlänge och hämtade hem lilla Vilja. Sedan dess har dom varit bästa vänner!


Vilja♥Divah

Första gången jag träffade Vilja!♥
 
Divah och Regina i min lägenhet för två år sedan.

PS! Sålde tre armband ikväll. Kul! =)

/Lisa

Till Mormor & Morfar

Hej Hugo &  Anna-Greta! =) Hur är läget med er? Tänkte höra om ni fått bilderna från kusinträffen i Eländet som jag framkallat?


Hugo, Anna-Greta & Simon



Fikastund utanför mormors fina barndomshem förra sommaren (tror jag)!

/Lisa

Min lilla vita

Jag har en liten, vit och fin lägenhet inne i stan som jag snart ska flytta tillbaka till..är inte allt för peppad på att varken bo i stan eller börja plugga igen. Skulle mycket hellre bo så här utanför stan och bygga upp vårat smyckesföretag och skriva barnböcker..snyft!



/Lisa

Billie the kid!

Har ni sett en sån sötnos! Här var Billie ungefär 3 månader gammal.



/David&Lisa

2008

Så här såg Vilja och David ut för 2 år sedan..söta =)

Det ser nästan ut som om Vilja skulle kunna flyga med dom öronen! =)



/Lisa

Armband var det här






Vi har haft en toppendag och fått mycket gjort i smyckesväg. Kul!

/David&Lisa

Till öronen =)




Det har blivit en del örhängen på sistone..

/Lisa

Vi är taggade!

Vi är troligtvis inte så omtyckta i hyreshuset...vi håller på att stämpla våra silvertags och det låter en del =).

Det är ganska mycket (ROLIGT) som händer för oss just nu..vi ska vara med på två stora marknader, vi har planer på att skriva en barnbok, vi har bloggen =), hemsidan för våra smycken osv...Det känns helt enkelt som att mycket går vår väg och det är vi otroligt tacksamma för! För min del (Lisa) så gäller det att behålla lugnet och inte bli stressad över allt skojigt som händer. När jag blir stressad så försvinner kreativiteten och lusten att skapa och det är ju dumt när det är det roligaste jag vet!!!!




Bild på Davids silverbuddah och Åsas (Davids bortgågna moster) jesusikon.

/Lisa

Blixtar och dunder

Ikväll regnar och åskar det här i Örebro. Jag har just slagit på datorn igen och hoppas att åskan håller sig på avstånd. Vi stannar alla inne och tar det lugnt. För en stund sedan var vi tvugna att springa ut och rasta Vilja och Billie men det var ingen hit tyckte Vilja!



Idag när jag gick in i sovrummet så hittade jag den här trötta tjejen som låg och sov på rygg med bolltassarna rakt upp!

/Lisa

På samma nivå




Gladast över kattungen är nog lilla Billie Jean. Äntligen har hon en kompis som tycker om att busa lika mycket som hon. Billie är dock lite fundersam över varför Lila inte verkar så impad då hon visar upp sina fina, stora och goda ben..Hur kan man liksom INTE imponeras av det?!? =).

 

Flocken!

Det är nog inte någon nyhet att vi gillar att umgås med våra djur. Davids mamma, Leni, har myntat uttrycket "flocken" då man nämner dom man anser står en nära (typ familj)...och efter som vi faktiskt uppskattar djurens sällskap så otroligt mycket så tycker vi också att det passar att kalla vår lilla familj för vår flock! Vi människor är ju trots allt flockdjur =).



Det går nog inte med ord att beskriva hur mycket vi älskar våra små djurvänner och det fantastiska är att den kärleken är besvarad ♥

/David&Lisa

Time for a walk



Vår kära (och inte minst snygga) katt Silje följde med oss på promenaden med hundarna. Hon hade inget emot att förevigas på bild. Intensiv blick!

/David&Lisa

Jag idag

Så här snygg är jag idag när jag står på soffan och tittar ut genom fönstret. Dagens outfit är som vanligt en päls i färgerna "black and tan". Men idag tycker jag att den glänser lite extra...det är ju trots allt detaljerna som gör det!



/Billie Jean

Davids Lila




Villkorslös kärlek♥

Förbereda mentalt

Jag måste förbereda mig mentalt inför vintern. Jag gillar inte kylan särskillt mycket. Om jag hade kunnat så hade jag flytt landet under några månader, typ januari till april, vilket jag hade turen att kunna göra förra vintern. Men i år stannar jag kvar i kalla Sverige med blandade känslor =). Lilla Vilja är inte heller något fan av den kallare delen av året...det kanske bilderna här nedan illustrerar!

     
Foto: Peter, vintern 2010

/Lisa

Trötta

Idag är vi alla ganska trötta efter en intesiv och trevlig helg. Vi ligger mest i soffan o ser på nedladdade grejer. Den enda som är pigg och allert är kattungen "crazy Lila". Man får passa sig för hennes sylvassa klor!

Så här trött var man imorse, men så är hon ju också en nattsuddare!



/David&Lisa

Sjungande fisk

Vilken fisk är det som låter mest?

Rätt svar: Ton-fisk!
Hahahahaha!

Jo, vi har druckit något glas vin därav den höga nivån på skämtet!=)

Kvällen har varit toppen och middagen smälte i munnen. Dyr fisk är riktigt gott =).

 

/David&Lisa

En trevlig dag är alltid en trevlig dag


           

Vi hade en härlig dag ut i Nora! Deras hemmagjorda och dagsfärska glass är en hit!!=)

/David&Lisa

3 V kvar

Det börjar dra ihop sig inför marknaden i Nora. 50.000 besökare står det på deras hemsida..det kommer att behövas en hel del armband, örhängen och halsband..Tältet köpte vi här om dagen så nu behöver vi inte tänka på det iaf!=)

  
Smyckestillverkning hos Thomas & Chatarina i Umeå sommaren 2010.

Natti natti

 

Nu ska vi strax kila i säng. Vi har haft en trevlig kväll med Thomas & Chatarina och ätit god laxmiddag. Imorgon ska vi ta en tripp till Nora för att strosa omkring och äta deras underbart goda hemlagade glass! Det blir nog en bra dag imorgon också =).

/David&Lisa

Vår logga



Så här ser vår logga ut som är designad av Alfredo! E som i Energi.

/David&Lisa

Simon




Bror igår när vi gick ut o släppte hundarna.

/Lisa

Finbesök


  

Senare idag kommer Davids Pappa Thomas och Chatarina hit för att umgås under helgen. Trevligt!

/Lisa

Unika besökare

Idag har vi haft många besökare på bloggen, kul tycker vi. Ni är hemskt välkomna att kommentera om ni känner för det!



/David&Lisa

Bror på besök

Simon passar naturligtvis på att pussa lite på lilla Lila!

 

/Lisa

Missnöjd



Silje är väl inte allt för glad över lilla Lila..men men tiden så kommer hon att vänja sig.

Svampmacka



Mums va gott det blev! Måste ut i skogen igen om nån vecka då det förhoppningsvis ploppat upp lite fler godingar!=)

/Lisa

En tur i skogen

Jag och Regina gav oss ut på jakt efter gula kantareller idag. Vi tog med oss våra hundar Vilja och Divah. Vilja älskar skogen precis som sin matte och hon passade på att äta många blåbär samt några hallon som hon hittade. Själv hittade jag några gulingar, inte så många, men det räckte iaf till att lägga på två mackor. Smörstekta kantareller är inte helt fel!

           

/Lisa

Lila = min färg!



Hej igen! Matte o husse har lila sängkläder det tycker jag passar mig perfekt! När jag bodde på det andra stället så fick jag inte ligga i sängen men det får jag här. Det tycker jag är bra.

/Lila

Hej på er!

Det är jag som är LILA! Jag har nu bott i mitt nya hem i en natt. Det har gått mycket bra. Här bor även en större katt och två andra filurer som jag inte riktigt vet vad dom är. Dom påminner om hundarn i mitt förra hem men dom här är ju så små! Den en av dom, den svarte, verkar vara vädligt glad över att jag kommit hit. Det märker jag eftersom den vill slicka mig i öronen hela tiden och iblad är den lite väl framfusig och då blir jag lite rädd. Annars har jag inte mycket att klaga på. Människorna här tar mig i försvar och dom vill gärna gosa precis som jag.

Nä, nu ska jag gå o kela lite med husse o matte för jag vet att det är viktigt att ge ett bra första intryck!
Vi ses senare.

Mjau/ Lila♥

Den lilla katten Lila!

,.l Detta skrev hon precis ;)
Jaha då var man med kattunge igen då :) Hon kom fram till mig när vi var på kurs idag och sa "hej jag är din katt, den som du gått och väntat på ett tag nu" Om man tror på tecken och tar dom till sig kan det inte bli tydligare än det var i det här fallet..

Igår var jag och Lisa och handlade mat, en bit in i butiken hittade Lisa några handdukar som hon tyckte om. Det fanns 2 färger, lila och rosa..hon stod och funderade en stund på vad hon skulle välja för färg, efter en stund frågade hon mig och jag svarade lila är ju fint. Sagt och gjort Lisa köpte 2 lila.

Så nu till dagen med stort D! När kursen var slut sökte vi upp kattens ägarinna för att höra om jag kunde få ta hem henne. Hon sa då att den mindre av dom 2 ville hon ha kvar men den jag ville ha kunde jag ta. När hon sedan berättade att en vännina till henne hade döpt katterna till lila och rosa och den katt som kommit till mig var katten lila dog man ju lite inombords..

Här har ni ett par bilder Lisa tagit av skönheten








Foto:Lisa

/David

David Nicholson

Japp, lika som bär även här!

 

/Lisa

Viljas nya koppel

   
Vilja har fått ett nytt koppel som är grönt och brunt. Snygg är hon i det..fast allt klär ju en skönhet! ♥

/David&Lisa

Lisa går en snabbkurs i posering!

Enligt mig är det en konst att bli fotograferad, att vara bekväm inför kameran är inte alltid det lättaste..
De felet man lätt och ofta gör är att försöka prestera och leverera något. Detta är inte lätt! Har man sett något av topmodel programmen förstår man detta. Men i de flesta foton som tas i vardagen behövs detta inte heller :)
De man ofta vill med fotografering är ju att fånga något och visa det som det är just i det ögonblicket. Mitt tips för att bli bra på bild är följande:
- slappna av
- släpp all prestation
- tänk inte på kameran, från början kan det vara bra att fästa blicken på något annat ;)
- agera som du skulle om det inte var någon som fotade dig
- släpp kontrollen, för den är hursomhelst en illusion
- våga vara dig själv, den som väljer att fota dig gör ju detta av en anledning..du duger precis som du är
- det man kan roa sig med när det blir bekvämare att någon fotar dig är att fånga en känsla i sitt inre, tex om man vill ha ett foto där man ser glad ut så tänker man på något som verkligen gör en glad..
Det jag menar med detta är att låta ansiktet forma sig precis som det själv vill själv, inte styra något i processen.


    
Foto:David

Kom ihåg att det ska vara roligt det här med sig själv och fotografering!
/David

Jag idag



Jag tycker att det är skitsvårt att se naturlig ut på bild. Jag tror jag får lyssna på David som har sina knep för att se oberörd ut! Så här ser jag hur som helst ut idag.
Nu ska vi iväg och köpa hundmat, människomat och en hammare.
Ha en bra dag, vi ses senare!

 

/Lisa

Sötnosen Silje





Silje ligger i soffan idag och har det bara gott. Kommer man i närheten så börjar hon prata..hon vill såklart att man ska gosa med henne ♥

/Lisa

Lika som bär



Min kompis Regina och Vilja som liten. Svårt att skilja dom åt!


Vem är vem kan man undra? Missa inte dom ihoptryckta ögonen!

/Lisa

Kung Solar

Katter är fantastikska djur och under våra år tillsammans har vi haft glädjen att få lära känna katterna Lillis, Mitzie, Lövet, Solar och Silje (som vi har nu).

Katten Solar åkte vi och hämtade i Wadstena hösten då vi flyttade till Örebro. Hans mamma var en Orientalkatt vilket gav Solar ett ganska speciellt och vackert utseende. I och med att han blev äldre så började vi kalla honom för Kung Solar eftersom han var en katt med stor pondus. En otroligt bestämd, kärleksfull och härlig individ. Han hade även ett stort tålamod med lilla Vilja då hon som valp sprang runt och bet honom i öronen. När David flyttade till Mosås så bestämde sig herr Solar, som då var en ung okastrerad hankatt, att det var dags för honom att ge sig ut på äventyr. Och många gånger har vi undrat vad han haft för sig..





/Lisa

Gästbloggare Peter!



David använde flingsalt från Provence, nästan mer en krydda än salt, i alla fall om man frågar pappa och Chatarina;)
Han pyttsade även på röd chili, paprika, lök/vitlök och franska örter på den skivade sötpotatisen.  


En noggrant skrubbad potatis i okokt format, snygg!




Igår hade jag(Peter) och bror David en mycket trevlig afton tillsammans. Det bjöds på
sojabullar ackompanjerade av "Alfredos potatischips" med chilibernaise. Till detta  avnjöt vi varsin Innis & Gunn, inte alls tokigt ;)
Som alltid när vi träffas så pratas det om stort o smått. Billie o gänget(Vilja o Silje) var högst delaktiga på deras vis...
kvalitetstid i sin renaste form!
Skönt avstamp för mig då jag reser till Umeå om några dagar. Där ska det spelas musik, ett gig med Underhållningsorkestern i Tärna med en kanonreportoar a la´ 70-tal:) och ytterligare ett i min goda vän Ulphs sällskap, en festspelning på coverbandsvis:)

Måste ju oxå skriva hur bra jag tycker denna blogg är, givetvis helt opartisk..;)
Fantastiska bilder och texter som David och Lisa frambringar, ett dagligt besök är ett måste för mig!
Tack!:)

/Peter