Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



Gott nytt år önskar Billie!


Hej, jag heter Billie Jean,
jag är både liten, söt och fin.
Idag har jag fått mitt årliga bad,
så nu är jag ren längs min ryggrad.
För idag är det ju faktiskt nyårsafton,
vilket är roligare än julafton.
Ikväll ska jag dansar som en ballerina,
för jag kan stå på mina bakben som är raka och fina.
Vilja är inte lika bra på att dansa som jag,
så hon borde öva varje dag.
Hon är ju till hälften Jack Russel,
så hon ser mer ut som ett trassel.
Nä, nu är det dags att öva på min dans,
så att matte och husse blir imponerade av min svans!


Gott Nytt År!

/Billie

Hemmavid

Jag och Vilja kom till Örebro i Tisdags eftermiddag och sedan dess har jag suttit och svettats med c-uppsatsen som blev färdig och lämnades in igår. Väldigt skönt att ha det gjort innan det nya året! Det ska jag fira med att åka och köpa en ny bärbar dator då min nuvarande med nöd och näppe överlevt uppsatsskrivandet =).  

Igår fick Billie följa med mig och Vilja hem. Vi har ju saknat "det svarta lilla yrvädret" medan vi var uppe i Umeå. Nu ligger dom båda nergosade i den nya mysiga filten som jag fick av Davids pappa och styvmamma.



/Lisa

Kärlek


Kusin Anna och Vilja tycker om varandra väldigt mycket!

Kompisen Mira


Igår träffade vi min barndomsvän Therese, hennes bror och pojkvän och inte minst deras lilla hund Mira som är lika gammal som Vilja.

/Lisa

Julafton 2010



Bilderna får tala för sig själva =). Tack för en toppenmysig julafton!

/Lisa

Cirka 25 år sedan


Mamma har scannat in lite bilder från gamla fotoalbum och jag hittade denna på mig.
Jag tycker jag var en ganska så söt liten lucia! =)

/Lisa

GOD JUL!


Hoppas ni får en underbar julafton kära läsare!=)

En extra stor julkram skickar vi till David, Billie, Silje och Lila som är i Örebro!


/Lisa & Vilja

23:e december


Ikväll har jag och mamma slagit in de sista julklappar och gjort egen rödbetssallad och Pappa har busat med lilla Vilja. Alldeles lagom så här kvällen före julafton!

/Lisa

Årets jultomte =)

Mat, mat, mat och lite mer mat


Det blir en hel del ätande under dom här dagarna..känns skönt jag jag är igång med träningen =).

/Lisa

-25 grader


Vilja passar på att sova mycket när det är så här kallt!

Trevlig middag



Så här såg det ut på gårdagens trevliga och goda middag =).

/Lisa

Julkrubban


Här är vår kära krubba som funnits med sedan vi var små =)

/Lisa

Mandlar med kanel


Ååå vad goda dom är, man kan lätt bli beroende! Men det är okej så här i juletid=)

/Lisa

Pyntat & fint

Mamma har julpyntat ordentligt här hemma vilket uppskattas av mig och Simon. Jag skulle säga att vi båda gillar traditioner och när vi var små så var det JÄTTEVIKTIGT att julkrubban togs fram vid jul med lilla jesusbarnet, herdarna, änglarna och djuren. Och trots att vi idag är 25 och 26 år så känns det faktiskt himla bra att mammma ställt fram krubban! Hahaha..ska ta kort på den så kanske ni förstår =).

Så här fint har i alla fall mamma fixat till det för att maximera julkänslan! =)



/Lisa

Det är kaaaalt här

Så Vilja är smart som borrar ner sig i en varm fleecefilt!


God jul önskar Vilja!

Vilja trivs i norr



Mysigt att träffa mormor och morfar tycker Vilja!

/Lisa

Julmys hos mormor & morfar



/Lisa

Uppe i Umeå

Efter en lång resdag med tåg, buss och flyg är vi äntligen framme i norrland! Väldigt mysigt att få äta mat och bara bli ompyssladde tycker jag och Vilja =).



/Lisa

Äta med händerna


Ikväll blev det en väldigt enkel och god rätt. En röra som liknarsom hummus med hackad chilipeppar och vitlök på toppen. Till det supergottt och billigt pitabröd som finns på de flesta mataffärerna här i Örebro. Det här ska ätas med händerna. Man bryter brödet i bitar för att få upp röran. Trevligt sätt att äta på tycker vi!=)

/David&Lisa

En välbehövlig springtur



Det har varit alldeles för kallt för ett tag nu så vi har knappt kunnat varit ute med Billie och Vilja. Men idag kunde vi vara ute en stund så att dom fick springa av sig lite energi. Det gillade dom!

/David&Lisa

Nu fungerar det


Igår gick det inte att ta sig in på bloggen men idag går det bättre!

Bara en vecka kvar till julafton! =) Ha en fin fredag!

/David&Lisa

Mat

Jag är en ganska hård matte som i princip bara ger Vilja hundfoder. Anledningen är att jag inte vil ha en hund som tigger och jag vill inte heller att hon ska beöva bli överviktig (som många hundar är). Ibland, tex när vi övar, så får hon lite ost och det tycker hon är toppen! Jag har också framme mat hela tiden så att det inte ska bli någon "grej" av det. Hon äter alltså när hon känner för det och det funkar jättebra!


-Sa du mat matte?


-VA?! Är det där det enda jag får?!?


-Blääääääää!!!


-Fast magen kurrar ju så jag tar mig väl en smakbit!

/Lisa

Janssons frestelse & mjuk pepparkaka

Har spenderat många timmar i Anders kök tillsammans med Anders, Lisa och Edvard. Det bjöds på Janssons frestelse, sallad, mjuk pepparka och saffranstryffel. Smarrigt som attan och perfekt då jag var hungrig som en varg efter ett benpass på gymet. För övrigt var det första gången i mitt 26-åriga liv som jag åt Janssons frestelse och det var väldigt gott! =)



/Lisa

Halvädelstenar & silver..

Till mig själv och till andra..



/Lisa

Frukost

Imorse väckte Vilja mig vid 5-tiden och behövde gå ut. Inte så konstigt då hon hällde i sig vatten just innan vi skulle sova och sedan gick upp någon timme efter det och drack ännu mer! Det är som att hon ibland glömmer att drick under dagen och kommer på det i sömnen. Tur att det händer så sällan att hon vill ut på natten!

Nu har jag precis ätit frukost och ska ge mig iväg ut en sväng på lite uppdrag.


Dagens frukost; Fil med frön, pumpakärnor och torkade Gojibär. Sen stekte jag också två sojakorvar =). Känner att jag behöver äta en ordentlig frukost eftersom jag tränar ganska mycket styrketräning nu!

/Lisa

Är det Lucia idag?

Alltså jag har ingen koll längre men det blir väl kanske så när man blir äldre =). Idag har jag suttit med uppsatsen från 10 på morgonen till nu (20.30). Men bra har det gått och målet att vara klarar innan den 20:e känns inte omöjligt! Tog just en liten paus och gjorde mig lite te och åt några torkade bär och frön och då slog det mig- allt går i arv! Är det inte så att nästan hela släkten på min mammas sida är lite galna i just torkade bär, torkad frukt, frön och nötter? Ja, det låter kanske lite konstigt men jag tror faktiskt att det är så!

Min mamma är allergisk mot mandlar sedan hon fick dille på dom när hon väntade mig (eller Simon) och jag har även för mig att mormor eller var det kaske moster Inger som hetsåt linfrön tidigare...hm mormor var det nog!Senast jag pratade med mormor så berättade hon om något bär på nån buske, som jag aldrig ens hört talas om, som hon tydligen varit och plockat.. Ja det är ju en lite underlig besatthet vi har i vår släkt och det är som att vi lurar oss att tro att vi är nyttiga när vi häller i oss massa nötter, frön och torkade bär och frukt. Idag när jag var och handlade så kunde jag inte låta bli att köpa på mig en ny produkt i "nöt-frö-fruk-bär-samlingen" nämligen GOJIBÄR. Åh GUD så goda dom var! Dom ska tydligen vara fullproppade med antioxidanter och annat nyttigt MEN jag avråder er andra smygberoende i min släkt från att köpa dessa för dom är alldeles för goda att ha i filet, äta som snacks, att baka med, att gå och småäta på osv..


Min samling här hemma; Solroskärnor, pumpakärnor (åh så goda!), Krossade Linfrön och så Gojibär! Kom just på att jag glömde att fota Psylliumfröna..

/Lisa

"Det är synd om mig.."

..Ja så tänkjer nog Vilja när jag klär på henne inför varje promenad. Det fortsätter att vara kallt i Örebro och just nu är det -17! Vilja har fått jättesöta små skor av farmor i julklapp men det krävs en del övning för att gå med dom. Vilja tycker att det känns himla tokigt att ha något på fötterna så ikväll har vi övat inomhus med favoritgodiset -Frolic. Vilja har "steppat" omkring som om hon hade skyhöga klackar på sig medan jag har kastat runt Frolicbitar. Men snart så tycker hon säkert att dom känns okej!



Tröja och skor, är jag verkligen en hund?!



Vilja-Zlatan



Vilja har alltid gillat att leka med bollar och hon är väldigt duktig på att dribbla =). På lilla julafton fick hon denna skojiga boll som man lägger godisar i och som trillar ut när hon springer omkring och dribblar med den. Himla bra leksak!

/David&Lisa

Lördag 11:e dec



/David&Lisa

Kall och fin morgon



Oj va kallt det är idag! Fick lov att bära Vilja en del då hon fick kramp i småtassarna. Men solen lyser så det är i alla fall väldigt vackert ute.

Nu ska jag iväg en sväng på universitet, sedan på stan och därefter åker jag nog och tränar. Det bästa med att vara student är att man själv bestämmer över sin tid. Jag älskar den friheten och jag fungerar även som bäst då!

Ha en toppenbra dag!

/Lisa

Galen i snö!


Vilja blir alldeles tokig när det faller stora snöflingor från himlen. Ikväll har hon studsat omkring i sin egna lilla värld oc försökt fånga flingorna. Länge höll hon på och det gick inte att få någon som helst kontakt med henne. Himla rolig ser hon ut när hon hoppar omkring som ett litet rådjur!=)

Nu är vi båda trötta och ska gå och lägga oss.

Sov gott!/Lisa&Vilja

Tips tack!

Vi har lite bloggtorka nu vilket innebär att vi saknar inspiration. Det är så mycket svårare att blogga på vintern eftersom man mest sitter inomhus och bilderna blir så tråkiga på grund av mörkret. Men tipsa oss gärna om vad vi ska skriva om! 

Idag har vi strosat en sväng på Mariebergs köpcentrum och ikväll blir det till att plugga för min del. Vi satsar på att bli så gott som färdiga med C-uppsatsen nästa vecka så att vi kan ta ledigt över jul. Hoppas att den planen håller så kan jag åka upp till Umeå med gott samvete! =)




/Lisa

Julklapp från morbror Simon



Både Vilja och Billie gillade den fina hundbädden som dom fick av Simon i helgen.


/David&Lisa

Indiskt bildregn





Idag längtar jag efter sol värme, nya smaker, nya upplevelser nya platser och nya människor. Jag är otroligt sugen på att resa! Och trots att resan jag gjorde till Indien (januari-april 2010) var både fantastisk och skrämmande så vore det underbart att besöka detta spännande land igen. Men nästa gång reser jag dit som turist istället för student vilket skulle bli en helt annan sak!

/Lisa

Måndag morgon



Jag slänger in en galen bild på mig från i lördags. Trevlig måndag! =)

/Lisa

Siljeflickan



Smycken, alltså pärlor och snören, är roliga att pilla på. Tycker Silje.

/David&Lisa

Julklappar & mat



Det blev tyvärr inte så många bilder från igår men trevligt var det och roligast av alla hade nog Billie & Vilja. Dom fick flera spännande paket med tuggben, hundsäng och leksaker =).

/David&Lisa

Mys



Godmorgon på er! Idag tar Leni och Simon tåget hit från Stockholm. Vi ska äta gott, ge varandra julklappar och bara ha det trevligt. Jag och David ska försöka oss på att baka en smaskig Budapest-tårta till efterrätt. Det blir nog en toppenbra dag tror jag!

/Lisa

Julmys & fredagsmiddag

Hoppas ni har en skön fredagskväll!
/David&Lisa

Promenad i vinterlandskapet

Idag är det lite mildare väder så det blev äntligen en härlig promenad!
/David&Lisa

Godmorgon!

Billie väckte oss alla med glada tjut och lyckoskutt från sängkanten. Jippi- en ny dag! Så vi andra var ju också tvungna att stiga upp =). Planerna för idag är att handla inför lilla julafton imorgon, eventuellt träna, städa och ja det var väl allt =). Skönt med fredag!
Kram på er!
/David&Lisa

Förra vintern

Här kommer en bild från i vintras som Peter tagit av David, Billie och Vilja. Mycket snö såg det ut att vara och själv var jag i Indien och slapp undan den kalla vintern. Skulle faktiskt vara skönt att befinna sig i ett varmt land just nu. Vår kompis Edvard åker till Indien i tre månader den här vintern..man skulle kanske hänga på =) Men nej, jag vill inte vara ifrån flocken under så lång tid igen! =)
/Lisa

Färdig med klapparna

Det är säkert många som känner sig stressade över alla julklappar som ska inhandlas. Själv är jag i princip klar med mina klappar för i år. Det beror på att jag har gjort det ganska enkelt för mig. Jag har beställt några på nätet, gjort eget och satsat på fler personliga klappar. De flesta jag känner har ju redan det "mesta" så då tycker jag att personliga klappar passar mycket bättre än många dyra och praktiska prylar. Sen så tycker jag att det är en sån hysteri över klappar som jag tycker är så tråkig. Känns som att folk får panik varje år kring den här tiden och kan knappt tänka klart. Då är det ju inte så konstigt att det bara blir jobbigt att tänka på julklappar. Mitt tips till er som känner så: Släpp pressen och försök att se det som något roligt att få ge till de personer som du tycker om! Och var ute i god tid så hinner du fundera och inte köpa något i ren panik =). Sen är det bra att tänka på att det inte behöver bli perfekt varje igång..ibland lyckas man pricka av något som personen blir glad över och ibland misslyckas man och det gör ju faktiskt inte så mycket! Det är ju alltid en liten chansning men jag brukar tänka på vad jag själv blir glad över att få och så anpassar jag det till den som jag ska ge till.

Hur tänker ni kring julklappar och pressen som tycks vara över detta?



/Lisa

Knappt vi vågar oss ut..

Nu behöver vi väl knappast oroa oss för våldtäcktsmän här i Örebro men istället är det kylan som skrämmer oss! 20 minusgrader är på gränsen för vad jag och Vilja klarar av..



/Lisa&Vilja

 

1:a december

Jippi, jag tycker att det är roligt att det äntligen blivit december för jag tror att det kommer att bli en trevlig månad =). Idag har jag varit en sväng på stan och köpt lite julklappar och presentsnören. Tyvärr var två saker som jag tänkte köpa slut så jag får leta vidare på Marieberg, som är ett stort köpcentrum här i Örebro. När jag kom hem förvandlades lägenheten till en liten tomteverkstad med papper och snören över allt. Nu är paketen inslagna och jag är också färdig med pluggandet för idag, skönt!

Vilja har hittat sig en ny favoritplats här i lägenheten:


I IKEA-kassen med nytvättade kläder är det tydligen gott att vara!

/Lisa

Sallad, biskvier & utvecklande snack!

De som känner mig vet ju att jag älskar mat! Så ikväll blev jag knappast besviken då Anders bjöd på hemmagjorda jordnötsbiskvier och en supergod sallad med allt möjligt i. Jag gillar ju även intressanta samtalsämnen och diskussioner det blev det också gott om ikväll. Längtar redan till vår nästa träff om ca 2 veckor!

Vilja tyckte också att det var toppen att få komma iväg en sväng och nosa runt i en annan lägenhet. Det blir ju lite långtråkigt för henne då hon inte kan vara ute på grund av kylan. Kan meddela att temperaturen ligger på ca 20 minusgrader här just nu!



Passade på att fota vackra liljor som stod på bordet och en bild på outslagna liljor som Anders målat. Han har tydligen fler talanger än bakning..

/Lisa