Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



Bästa medicinen!

Alla borde ha husdjur och varför kan inte läkare ordinera "husdjur" likväl som motion till sina patienter? =). Djuren ger en så mycket kärlek, lugn, glädje och närhet vilket alla människor mår bra av. Vi är så otroligt tacksamma för alla fantastiska djur som vi får tillbringa vår vardag med. Dom ger oss livskvalité! ♥






/David&Lisa

3 Kommentarer
Peter

Håller helt med, dom har en sån läkande inverkan på oss människor. Man kan dessutom välja ett husdjur som passar ens egna rutiner och behov. Kanske en aktiv liten hundvalp som drar en upp ur sängen på morgonen och som behöver fasta rutiner. Eller en katt som sköter sitt mer på egen hand.. men behöver lika mycket gos o mys:)

2010-10-09 @ 19:03:54
David&Lisa

Peter: Ja precis!=)

2010-10-09 @ 19:14:28
Blogg/Hemsida: http://tillvaro.blogg.se/
alfredo

Vilket hundliv borde få en annan innebörd. En positiv sådan.

En bok ni borde läsa om livets kloka hemligheter är:

Finna Flow, om vardagliga entusiasmens psykologi. Av Mihaly Csikszentmihalyi (svår namn!)

Han skriver"Ända sedan oraklet i Delfi började ge det meningsfulla rådet »Känn dig själv« för ungefär tretusen år sedan har människor som funderat över dessa ting varit överens om att man innan man kan börja leva ett gott liv först måste lära känna sitt ego och sedan lära sig styra det. Ändå har vi under de gångna tretusen åren gjort väldigt små framsteg på självkännedomens väg. Alltför ofta visar det sig att de som Ijudligast förkunnar osjälviskhetens dygd visar sig vara drivna av girighet och ärelystnad. Psykoterapi litar huvudsakligen till metoden att man ska minnas och sedan för en utbildad analytiker berätta om tidiga upplevelser. Svårigheterna kommer när den här formen av terapi nu blivit populär och får folk att tro att de kan lösa sina problem genom att stirra in i sig själva och älta det förflutna. För det mesta fungerar inte detta, eftersom den kikare med vars hjälp vi betraktar det förflutna förvränger bilden på grund av exakt den typen av problem som vi vill få lösta. Faktum är att vanan att älta saker och ting, som vårt narcissistiska samhälle uppmuntrar till, till och med kan förvärra situationen. USM-forskning visar att när en människa funderar över sig själv hamnar hon oftast i ett negativt stämningsläge. När en människa börjar fundera över sig själv utan att ha övat sig i det brukar de första tankarna som dyker upp vara deprimerande. Under flow glömmer vi bort oss själva, men under apati, oro eller leda brukar det vara jaget som intar scenen. Så om man inte har lärt sig konsten att fundera över sig själv brukar detta att »tänka igenom problemen« vanligen förvärra det som är fel i stället för att lindra det. De flesta människor funderar bara över sig själva när de hamnat i svårigheter, och därigenom startar de en ond cirkel där den aktuella ångesten färgar det förflutna. Därefter leder de smärtsamma minnena i sin tur till att nuet ter sig ännu eländigare. Ett sätt att bryta denna onda cirkel är att skapa vanan att fundera över sitt liv när man tycker att det finns anledning att tycka att det är bra, när man är på gott humör. ] Men det är ännu bättre att investera psykisk energi i mål och relationer som skapar harmoni i jaget på ett indirekt sätt. 1* När man upplevt flow i ett komplext samspel är den feedback man får konkret och objektiv, och vi tycker bättre om oss själva utan att ens ha behövt försöka., "

Detta är naturligtvis bara en lite del av denne kloke mannens klokskap.

2010-10-11 @ 20:41:20


Namn:
Kom ihåg mig?
E-post: (visas endast för mig)

Blogg/Hemsida:

Kommentar:




Till startsidan ↑