Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



Dagens vykort från Skärblacka ;)



Idag fyllde jag min knallrosa påsväska med handduk, vattenflaska och kamera och letade rätt på ett mysigt ställe vid vattnet. Där låg jag och solade, fotade och filosoferade i några timmar tills dess att några mörka molna började närma sig och jag hörde en åskknall. Då var det dags att bege sig hem. En liten stund senare kom regnet och då hade jag och David precis tagit med Vilja och Billie på en långpromenad. Vi fick alla en härlig och naturlig dusch =).

Kram/Lisa

Vad är det för likhet mellan David & en Chow chow?


    Foto: Lisa                                                                Foto: Google

Svar: Båda har blå tunga!

 "Lika som bär" skulle man kunna kalla dom..

Davids tunga är färgad av körsbär men jag undrar varför Chow chowen har blå tunga..?

/Lisa

Harry P.


Hallå där och god lördagseftermiddag! Ikväll ska vi äntligen gå på bio och se "Harry Potter och dödsrelikerna, del 2". Som uppladdning har vi nu sett alla dom tidigare filmerna och är därmed taggade inför den sista. Den har fått riktigt bra kritik så vi hoppas att den ska va lika bra som alla dom andra =).

Kram/Lisa

Dagens outfit, eller nåt ;)



Så här har vi sett ut idag när vi varit och storhandlat på Coop. Efteråt gick vi till gymmet och körde ett hårt styrketräningspass. Nu sitter vi och lyssnar musik och snart ska vi se en film. Igår såg vi en film med Will Smith som var riktigt bra.."The Pursuit of happyness", för den som vill ha ett bra filmtips =).

Trevlig helg!

/David&Lisa

Vi är alla reflektioner av varandra



Några bilder som David fotade när mamma var här. Den nya reflexskärmen fick vara med och nu gälller det bara att lära sig hur den kan användas på bästa sätt =).

Trevlig fredag på er!
/Lisa

Trädklättraren

I mammas & pappas kök. Vilja, basilika och rädisor.

/Lisa

Hemma igen


(Oj va lik moster Britta jag är på den här bilden!)

Igår kväll tog jag och Vilja flyget till Arlanda och körde sedan bil därifrån till Skärblacka. Vi var framme vid midnatt och förutom att jag körde lite fel från arlanda så gick det bara bra! Av en "slump" (tror inte på slumpen) gick jag rätt på lillebror och hans kompis på flygplatsen och vi blev båda lika chockade och glada! =)

Tack för allt mamma och pappa ♥

/Lisa

Utsikten vid mormor och morfars stuga, även kallad "Eländet" ;)

Jag och min Vilja

Mammas goda kolhydratsfria pizza!


MUMS!

/Lisa

När det är varmt går man gärna ner till vattnet

Vilja undersöker allt..

Blåsigt vid havet


Vi blåste nästan bort vid havet och Vilja rullade sig på rygg för att slippa få blåsten i öronen =).

/Lisa

Sork-fångaren Vilja!



Att Vilja, till skillnad från Billie, är en jakthund är inget nytt. Och igår fick hon möjlighet att fånga sitt första "stora" byte i form av en sork som hon hittade i en komposthög. Hon stack in huvudet och helt plötsligt hade hon en liten sork i munnen som hon snabbt bet ihjäl. Jag tyckte väldigt synd om den lilla sorken och efter denna händelse var Vilja inte sig lik.. Hon hade bokstavligen fått blodad tand och ville inget hellre än att fånga sitt andra byte. Det fick hon inte för mig utan fick snällt stanna inomhus. Stackars sork och stackars Vilja!

/Lisa

Ett besök på Olofsfors bruk



Jag och mamma stannade till i Olofsfors och tittade på konst, antikt och hantverk. Jag köpte en liten tavla av en konstnär från Olofsfors, som jag ska rama in när jag kommer hem =).

/Lisa

Vilja tycker om blåbär


Det är många i min släkt som uppskattar bärplockning. Även Vilja tycks ha fått "bärplockar-genen" och igår när vi var ute och plockade blåbär så var hon inte sen med att nafsa loss dom små bären. Hon satsar dock i första hand på att äta upp dom och inte plocka med dom hem..kanske något vi borde öva henne på..?=)

/Lisa

Lite fler bilder från Eländet


Igår hjälpte vi mormor och morfar att sätta ihop en metallbock som dom köpt. Det var inte det lättaste och vi var många "kockar" som försökte lista ut hur den skulle skruvas ihop. Men till slut blev den färdig och fungerade som den skulle.

/Lisa

Vem gömmer sig här?


Vilja såklart!

En mysig dag i Eländet!


Jag testade morfars coola bågar och blev alldeles yr i huvudet.

 


Mormor och mamma.


Vi blev bjudna på gofika..


..och flera koppar kaffe.


Pappa försökte locka på Vilja, som hade fullt upp med annat.


Vilja myste i morfars knä..


..upp och ner också.


Våra händer =).

/Lisa

Och så några till från dagen i Linköping..

Lunch på en parkering



Idag tog jag, mamma och & Vilja bilen till Arlanda och ställde den på en stor långtidsparkering. Vi passade också på att äta lite lunch innan vi hoppade på planet till Umeå.

/Lisa

Vi två

Linköping!



Igår åkte vi en sväng till Linköping som ligger cirka 3,5 mil från Skärblacka. En helt ny stad för oss och under några timmar gick vi omkring och strosade, fikade (2ggr), åt lunch, besökte domkyrkan och en stadsdel som kallas för "Gamla Linköping". Självklart knäppte vi av en massa bilder! Vädermässigt bestod dagen av både strålande sol, måln och en rejäl regnskur.

Linköping kändes som en trevlig stad men inte lika fin som Norrköping ;).

/David&Lisa

-Där husse är vill vi också vara!

Vilja och Laila

David eller är det Buddha? ;)

Vi hade (iaf) tur med vädret!


Vi trodde att det skulle regna igår när vi åkte till Söderköping men det gjorde det ju inte. Det var fint väder hela dagen. Idag däremot är regnar det till och från men vi hoppas på lite uppehåll då vi tänkte ta en sväng in till Norrköpig.

Ännu en härlig sommardag i Söderköping


Idag tog jag med mamma till Söderköping. Där promenerade vi omkring, kollade i små butiker och åt vår medtagna lunch i gräset. Som vanligt var där många turister som satt och åt glass vid Göta kanal. Fast vi skippade glassen för den här gången.
David kunde tyvärr inte följa med då han gjort illa sig i foten efter att ha hoppat ned från ett högt träd. Det hände dagen innan då vi var till naturreservatet. Självklart hade vi med kameran och fotade så ni ska få se trädet som han klättrade i =).

/Lisa

David vill inte ha någon rubrik =)


Så här ser han ut mellan trädstammarna =)

Mamma med stil =)


Det är inte så svårt att se var mit intresse för kläder kommer ifrån..har ju en mamma som klär sig både moderiktigt och snyggt! ;) 

/Lisa

Mamma på besök =)


I eftermiddags kom lilla mamma hit så nu väntar det några dagar med roliga utflykter! Tyvärr ser det ut att bli lite ostadigt väder men det blir nog trevligt ändå! =)

/Lisa

Stativ!


Här om dagen fick vi hem ett skitbra stativ så nu kommer vi förhoppningsvis kunna ta ännu skarpare bilder! Snyggt är det dessutom! Jippie yey! =)

/David&Lisa

Goda dofter och fina flaskor



Vi gillar båda goda parfymer så här om dagen beställade vi hem två nya härliga dofter. Så nu luktar vi gott, gott! =) Var tvungen att fota parfymerna då flaskorn är snygga, speciellt Davids parfymflaska (tv) hade så snygg design =).

Man sparar verkligen pengar genom att beställa från nätet istället för att köpa på Kicks eller någon annan butik på stan. Fast så är det ju med det mesta nu för tiden! ;)

Hoppas ni får en fin lördag!
Kram/Lisa

Bästa, finaste och gosigaste Lila!


Lila är helt enkelt underbar! Jag har aldrig träffat en sån kärleksfull katt som henne!

/Lisa

Mys-fredag!



Igår kväll tände vi grillen på balkongen, fyllde glasen med rödvin och marinerade jätteräkor i olja, vitlök, chili och citron. Färska majskolvar lades också på grillen och sedan smaskade vi på alltsammans och doppade räkorna i en god viktlöksås. Vi behöver väl knappast säga att det smakade underbart?! =)

Det är himla trevligt att få följa med i bilen..

Fredag!


David på vår balkong. Vi har satt upp stängsel runt om så att inte Lila ska ramla ner =).

Hallå på er. Idag blir det åter en sväng in till stan under dagen. Blir nog en lugn fredagskväll..hade tänkt gå på bio och se den senaste Harry Potter men det fanns inga bra biljetter kvar. Vi får kanske gå och se den om någon vecka då det lugnat ner sig lite =).

/David&Lisa

David plockar perfekt mogna körsbär

Billie, vatten, Billie..

Världens finaste Lila & Världsbutiken i Norrköping

Idag har vi varit med Lila till veterinären då det var dags att kastrera henne. Vi lämnade in henne på morgonen och fick hämta henne på eftermiddagen. Allt gick jättebra och det kändes verkligen som att hon varit i trygga händer. Hon var pigg och alert när vi hämtade henne, vilket förvånade oss. Våra andra katter som gjort samma operation har varit i betydligt sämre skick efteråt. Men smådjurskliniken som vi var till här kändes som ett jättebra ställe! Om det skulle hända något med våra andra djur (hoppas inte) så kommer vi att ta med dom dit. Det känns ju skönt att lämna in sina älskade vänner till några som man känner att man litar på!

Nu till något annat. Efter att vi lämnat in Lila så åkte vi till stan och där besökte jag bl.a. "Världsbutiken" som säljer fina handgjorda saker som är tillverkade att fattiga människor från världes alla hörn. Jag hittade två fina armband och en matchande chokladkaka. Jag gillar mörk choklad, speciellt med mintsmak och denna hade ju även ett snyggt papper. Sånt gillar jag =).



Kram/Lisa

"Ett med naturen"


David passade perfekt i trädets stam ;)

Viljas bakdel



Vi brukar kalla Viljas små ben för kycklinglår =).

Ha en fin torsdag! =)

/David&Lisa

Lisa & Billie

Luch, middag eller vad det nu är..

´
Vhar just ätit den här salladen med massa grönt, varmrökt lax och riven parmesanost. Gott, gott!

/David&Lisa

Elefanter är kloka djur.


Dom här elefanterna köpte jag i Indien. Jag tycker dom är fina ihop =).

/Lisa

Jag är.

Ingenting är omöjligt!

Bilder av David



Ikväll åkte vi till naturreservatet här i närheten och jag passade på att ta några bilder av David. Jag tycker att han gör sig himla bra på bild! ;)

/Lisa

I naturen känner jag mig hel.

En glad David i skogen =)

Samklang, Djur, Natur och Människan..


Foto: David & Lisa

Prästkragen



Hoppas ni får en skön södagskväll!
Kram/Lisa

Buddha i vårt sovrumsfönster..




..och orkideknoppar..

..och Billie Jean i soffan =)

Svartvit söndag


Godmorgon! Idag har solen gått och gömt sig men har vi tur så tittar den fram lite senare idag =).

Bildkavalkad från dagen i Söderköping



Det var verkligen supermysigt att besöka Söderköping. Det påminde ganska mycket om Nora som vi besökte några gånger när vi bodde i Örebro. Det är en riktigt idyllisk sommmarstad med fina små affärer, vackra byggnader och hus, caféer och restauranger längs med Göta kanal. Här spelades också Madickenfilmerna in! =)
 Nästa gång kanske vi stannar längre och sätter oss och äter god tapas på ett trevligt ställe som vi såg ut =).

/David&Lisa

Lördagsbesök



Godmorgon kära vänner! Idag får David besök av sin tremänning, Johan, som kommer hit från Stockholm. Dom har inte setts på länge så det blir nog riktigt trevligt. Kanske blir det grillning fram mot kvällen om vädret tillåter =).

/David&Lisa

Trevligt i Söderköping!


Oskar hängde såklart med på dagsutflykten och han ville absolut åka den guidade turen med det lilla tåget. Så det gjorde han med mamma Lisa medan jag och David åt en god luch. Sen möttes vi upp och tog en supergod glass längs med kanalen. Vad sägs om glass med smakerna lakrits, kokos, polkagris, och en blandning av nöt, choklad och mint! Mmm..den fösvann fort i den varma solen!

/Lisa

En liten utflykt till Söderköping



Idag åkte vi till Söderköping som är ett fint ställe att besöka på sommaren. Där åt vi lunch, glass, strossade runt och shoppade lite. Fler bilder kommer senare!

Fotat under kvällspromenaden



/Lisa

På dom här klipporna skulle man bo!



Igår tog vi med oss våra vänner, hundarna, grillen och god mat och åkte till naturreservatet som ligger här i närheten. Ett perfekt ställe att äta och umgås på! Tänk om man kunde få bygga ett hus uppe på dessa klippor och blick ut över vattnet varje dag...det vore något det! =)

Ännu mera jordgubbar



Ja den här sommaren har vi verkligen ätit mycket jordgubbar! Och igår på stan köpte vi med oss två askar..så istället för middag blev det jordgubbar och ovispad grädde =). Vilja undrade såklart varför hon inte fick smaka på dom härligt röda jordgubbarna..

Nu var det länge sedan vi fick vara med på bloggen!



Så här såg vi ut igår kväll när vi gick (sprang) på långpromenad med matte! Hoppas ni har det bra!

/Vilja & Billie

Möte med naturen



Ikväll träffade jag på ett vackert rådjur under min promenad. Tyvärr hde jag bara med mig den lilla kamera som inte tar lika bra bilder som systemkameran. Men rådjuret stod relativt nära i det höga gräset och tog några graciösa hopp när lilla Billie ställade sig på bakbena och skällde på det!

Underbart med sådana här möten med vilda djur! =)

/Lisa

Brunch i Norrköping



Dagens "brunch" på stan blev denna supertruperdupergoda rawfood-pizza som jag gått och längtat efter i en veckan nu! Det var nästan så att jag övervägde att slicka rent tallriken..men jag ville ju inte skämma ut David så jag avstod ;)

/Lisa

Tisdagsmiddag


Ikväll åt vi en god vegetarisk och kolhydratsfri lassagne med mycket ost =).

Nattligt besök igen..


Igår kväll flög ännu en nattfjäril in i vår lägenhet. Denna var, till skillnad mot den förra, rödfärgad och valde orkideblomman som landningsplats.

En liten titt på vårt hem..


Lisas sida i sovrummet.


Viljas plats på sängen ;)


Foton i köket.


Viljas plats på soffan ;)

Godaste sommarfrukosten



Naturell yoghurt, kravmärkta gubbar, mandlar och solrosfrön. Mycket bra start på dagen!

Ett tips till alla nötälskare: Lägg nötter (tex mandllar och hasselnötter) i vatten på kvällen så blir dom underbart krispiga och ännu godare att äta/lägga i filen dagen efter!

Kram/Lisa

Godmorgon Måndag



Godmorgon på er! Hoppas ni alla har det bra där ute i vårt fina sommarland! Kanske har semestern börjat?
Idag blir det en sväng in till Norrköping för vår del..kanske lunch på något trevligt ställe..
Vi ses senare idag!

Kram/Lisa

Tavlan klar och upphängd


Målning



Det blev ännu mer målning idag. Jag började på en tavla som David sedan avslutade. Den får hänga i vardagsrummet.

/Lisa

En Örn eller Gam, det är frågan..



Akvarellfärg är inte riktigt min grej. Det kräver tålamod vilket jag saknar. Idag tänkte jag ändå testa att måla lite och tog fram mina målargrejer. Märkte dock ganska snabbt att jag först skulle ha tagit mig tid till att ha skissat upp min fågel för nu såg den mer ut som en korsning mellan en örn och en gam istället för enbart en örn! =)

/Lisa

Home sweet home



Ikväll regnar och åskar det här hos oss. Vi satte precis upp en liten hylla som reafyndades här om dagen. Den passar perfekt i vår hall och nu när det är grått och trist ute så har man ju en anledning till att tända ljus =).

En flaska rapsolja och en rolig blomma



Vi fick med oss lite nya kläder från rean men också en flaska rapsolja (dock inte på rean =). Vi brukar vanligtvis använda olivolja men rapsolja ska väl tåla lite högre värme och är kanske bättre att steka med?

En dag på stan och obligatorisk lunch på "Mimmis" =)



En hel dag på stan och lunch på vårat favoritställe "Mimmis Visthus". David testade en raw-food pizza och konstaterade att han är modigare än jag, som oftast väljer samma sak. Jag var tvungen att hålla med då jag för det mesta väljer deras sallad med varmrökt lax, räkor och massa grönt. Men, den är ju så himla god, och nyttig..Fast nästa gång ska jag utan tvekan välja pizzan då det var en otroligt spännande (och god!) smakupplevelse. Till exempel var cashewsås på pizzan något nytt för oss.

Vila på en bänk

en grind, en dörr och jag

En dag på stan.



Här om dagen visade jag pappa runt i Norrköping. Vi promenerade omkring, tappade bort oss, och åt slutligen en god lunch. Efter några timmar dök lillebror upp och även han fick prov på vårt favoritlunchställe här.

/Lisa