Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&LisaSlut för den här gången =)Tiden räcker inte riktigt till så nu blir det inget mer bloggande, i alla fall för den här gången! Stort tack till alla som följt "Tillvaron"!

Kramar!

Snygga ränder


Ja, så här kan en kväll mitt i veckan se ut..

Den lilla svartvit-randiga morteln köpte jag på en afrikansk butik i stockholm..jag gillar den främst för tt den är så snygg!;)


/Lisa

Julmys


Vi har pysslat, bakat lyssnat på julmusik och sett en gnutta Ernst, denna sköna tisdagseftermiddag. Mycket nötter och choklad har det också blivit eftersom det hör till båda Lisornas (jag och min vän Lisa) favoriter. Idag blev det mörk choklad med lite kanel och rostade mandlar. Nu har jag lite ont i magen av all choklad och ska ta en dusch innan jag går och lägger mig =).

Kram och godnatt!
/Lisa

Lite pynt


Jag älskar allt som har med julen att göra men här hemma är jag rätt så sparsam med pyntet. Jag är inte den som byter gardiner tex, utan istället tar jag fram lite småsaker som någon ljusslinga och adventsljusstake. Igår köpte jag en liten tomte och två mini-julgranskulor på Löfsta slott som höjer ljulkänslan så där lagom.

/Lisa

Adventsfirande på Löfsta slott..


Det är alltid lika fint och mysigt på Löfsta och idag bjöds det på pepparkakor i slottsköket, man kunde dansa kring granen, dricka glögg och/eller köpa handgjorda julklappar. Det var dessutom guidad visning på flera ställen inne i slottet. Väldigt trevligt och inte alls svårt att föreställa sig hur det kunde sett ut där förr.. 

/Lisa

Andra advent


Har man mycket att göra så kan man uppleva att tiden går väldigt fort. Jag har haft mycket att göra denna helg och tiden har bara "sprungit" iväg. Känner att det inte hade varit fel med en extra helgdag! Men nu har jag ju hela söndagen på mig och jag har redan varit en sväng till gymmet och på ett litet tag ska jag, Lisa och Oskar åk till Löfst slott där det är traditionellt julfirande. Jag tror att det här kommer att bli en perfekt 2:a advent =).

/Lisa

Gårdagens Idol-mys


1. Härligt mogen mango
2. Ljuvligt goda kakor som grannen/vännen Lisa bakat
3. "Glass" i form av kokosmjölk som vi mixade med frusna hallon (testa, hur gott som helst!).

Idag blir det en sväng på Ikea och sen ska det pysslas och städs här hemma. Kanske hinner/orkar man med en sväng till gymmet också. Vore skönt att lägga sig i solariet i 20 min ;).

Kram/Lisa