Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



En hund på två ben

Extra protein


Keso på gröten fungerar alldeles utmärkt!=)

/Lisa

Tupac





Tupac har under många år varit en husgud för mig. För er som missat storheten i hans musikalitet och texter är det dags att vässa öronen ordentligt ;) Roligt är det att Lisa äntligen gett honom en chans på allvar nu! Det blir inte bättre än så här när det gäller HipHop. Lite roligt att andra artister gör tributes till honom och vill synas tillsammans med hans namn fortfarande så långt efter hans död..
Eminem köpte upp rättigheter till kvarlämnat material och har faktiskt gjort ett grymt bra arbete som den duktiga producent han är med albumet Loyal To The Game. Här kommer ett smakprov som Lisa verkligen har förälskat sig i, enjoy!!
(Intressant vem de tagit in att sjunga refrengen, blir intressant att se om ni knäcker det)

Ghetto Gospel

Må bäst, det tänker jag göra =D
/David

Det är fantastiskt att vara katt!

Fredagens låttips för alla musikälskare!!



Eric Johnson, snacka om meditativ musik..Fantabules!!!
Manhatten
(klicka för att lyssna)

/David

"Känner mig som Thomas Di Leva"


Jag älskar ju djur och naturen. Förundras nästan dagligen över hur vacker himlen är. Funderar även starkt på att börja krama träd. Det är jag och Di Leva =).

/Lisa

Villbur

jag är alltid mig själv

Billies syskon


Här är en bild på Billies helsyskon som föddes för bara någon vecka sedan. 4 tikar och en hane som kommer att bli väldigt lik Billie Jean. Självklart blir man ju sugen på en liten Billie-kopia! =)

Vi åker till "tusen och en natt"


Bild: Google

På lördag åker jag och mamma till Marocko för att under en vecka upptäcka städerna Agadir och Marrakech. Helt underbart att få åka iväg från kylan och mörkret och mötas av sol, värme, hav, spännande dofter, god mat och intressanta människor!

Hittade lite information om Marrakech:
Marrakech ligger vid foten av Atlasbergen och kallas även för ”Al hamra” eller ”den rosa staden” på svenska. Stadens centrum är det stora kaotiska torget Djeema el Fna, en myllrande mötesplats där sagoberättare, ormtjusare och akrobater trängs med väldoftande matstånd. Marrakech är kanske en av världens mest exotiska städer och en metropol för kultur och underhållning. En livlig stad, berömd för sina marknader och festivaler där man i den gamla stadsdelen, Medina, får en känsla av att kliva in i ”Tusen och en natt”.

/Lisa

"Bekväm nackkudde"

"Ibland är det härligt att bara vara"

upplyftande insikter

Före & efter?


I somras lade jag upp den översta bilden efter att ha varit på gymet för första gången. Nu när jag har tränat i nästan 4 månader så kände jag att det var dags att lägga upp en ny bild på mina små bulor till muskler =). Inte mycket att skryta med direkt och det är knappt jag ser skillnaden på bilderna. Men jag känner mig iaf mycket starkare nu! Eftersom jag endast spelat fotboll under många år så har jag aldrig haft några muskler på armarna..men det ska det bli ändring på nu =). Hur som helst så skyller på att jag inte vet hur man gör när man spänner sig! Haha!

/Lisa

Finaste Viljan


3,5 kg kärlek var det här!

Mästerkatten Silje

"Det är inte alltid lätt att vara klarsynt"

Jag är ingen bebis längre!


Husse har inte riktigt fattat att jag inte är en bebis längre..jag är ju faktiskt 2 år och 8 månader!

/Vilja

Billie the kid

Klok och kärleksfull

Energi av solen

Vilja modell

"Kattliknande ögon"

Billie on fire

"Jag bestämmer själv var jag vill vara"

-Men ge mig godisen då!!

Björnbär & hallon



Godmorgon! Gröt har blivit den nya frukostfavoriten!

-Får vi gå snart!? Vi looovar att sköta oss snyggt!


-Hehe, nu lurar vi dom allt!

/Billie&Vilja

Vårsol?

Va? Blev inte jag vald till årets kattminister?!?



/Lila

-Titta vad bra jag är på att låtsas sova!


-Visst såg det ut som att jag sov?!?

/Billie

Världens största chihuahua?


Billie är nog ovanligt stor för att vara en renrasig chihuahua. Hon väger hela 3,5 kg och skulle säkert inte plats i någon skönhetstävling då det är "size zero" som gäller även där. Men för vår del gör det absolut ingenting då vi snarare tycker att det är bra att hon är "stor" eftersom det är mindre risk att hon gör sig illa.

/David&Lisa

"Man kan ju inte alltid se smart ut"

Onsdagskärlek



Solen lyser klart här i Örebro och vi lyssnar musik och myser med våra fantastiska djur.
Ha en fin dag!

/David&Lisa

Promenadskor


Av mamma och pappa fick jag i julklapp penagr till skor. Jag behövde verkligen ett vettigt par för att kunna vara ute och gå utan att halka ihjäl mig. Hittade dom här från Ecco på rean och dom är väldigt sköna och inga skavsår än så länge! Kanske inte dom snyggaste skorna men dom fungerar bra till ändamålet. Så nu kan jag för första gången i vinter vara ute och promenera. Det gillas!=)

/Lisa

Sötnöten Vilja


Mysigt att vila på husses ben tycker Vilja!

Sista terminen

Idag är första dagen på sista terminen för mig på socionomprogrammet. Jag ska läsa en kurs som heter "Barns utveckling och särskild utsatthet". Jag tror att det kommer bli intressant. Idag har jag alltså varit en sväng på skolan och sedan tränat. Har inte så många roliga bilder att visa så jag lägger upp bilder på vad jag har käkat idag =).

Efter en blöt, slaskig och halkig morgonpromenad gjorde jag mig en portion gröt med mycket kanel. Jag har faktiskt blivit lite beroende av kanel så jag hoppas att det är en hälsosam krydda!


Sen slängde jag i mig en tallrik fil med ännu mer kanel och en macka med makrill och keso innan föreläsningen.
Har ingen bild på det dock =).

Efter föreläsningen tog jag en proteinbar med pepparkakssmak som smakar som mjukpepparkaka och en proteinshake med mint och chokladsmak just innan träningen. Mmmm..visst låter det gott?!=)

Har precis ätit den här måltiden nedan som var himla god =).


Vad har ni ätit för smaskigt idag då?=)

/Lisa

Lyhörd

Yin och Yang

Viktigt med kost

Jag är inne i en träningsperiod nu då jag tränar styrketräning 4-5 gånger i veckan. När man tränar tung styrketräning så krävs det att man är ordentlig med maten för att få dom resultat man vill ha. Jag vill ju självklart bli stark så jag försöker att variera min kost, äta både kolhydrater, bra fetter och mycket protein. Som tur är älskar jag att både äta mat och matlagning så för mig är det inga problem =).


/Lisa

"I badkaret kan man vara sig själv"

Vem gömmer sig under badkaret?


- Jo Lila såklart!

I badrummet..


..ja det är där dom coola katterna håller till! =)

Äntligen fredag

 
Myspys på hög nivå!

Godmorgon på er!


-Här sitter jag och ser cool ut! Ha en fin dag!

/Vilja

"Jag är inte ledsen, bara trött"


Uppladdning


Jag laddar med mat inför träningspasset, sojakorv, spaghetti, oliver och kronärtskockshjärtan.

/Lisa

Lila -världens mysigaste katt!



Godmorgon på er, hur står det till i stugorna? =) 
Idag har vi tänkte träna ett styrkepass och sedan gå på bio. Hur ser era planer ut för dagen?

Kram/David&Lisa

Seg dag..

Har känt mig lite småkrasslig idag och haft ont i huvudet och halsen. Har därför tagit det riktigt lugnt och sovit mycket, lagat god mat, rastat Vilja, pluggat lite och tittat på svt play på min nya dator. Jag älskar min dator!=)
Vilja har såklart sympati-slappat med mig, lekt lite med sin julklappsboll, suttit på fönsterbrädan och tittat ut genom fönstret, sovit en hel del, hälsat glatt på okända människor osv.



/Lisa

Dolly låttips!



Little sparrow

/David

Fina förebilder

Jag hade lite svårt att somna igår ikväll eftersom vi hade opponering på vår C-uppsatas idag. Låg istället och tänkte på hur mycket man kan lära sig av djuren och se dom som sina förebilder. Även barn är utmärkta lärare för den delen. Jag skulle faktiskt vilja påstå att barn och djur i mångt och mycket är lika varandra. De är ärliga, kärleksfulla, närvarande, nyfikna på livet och alltid sugna på att lära sig något nytt. Dom har inte lärt sig vad oro är och lyssnar alltid på sin kropp. Om dom är hungriga så säger dom till, är dom trötta så tar dom en tupplur. Dom litar på att andra människor vill dom väl och är inte rädda för att be om hjälp. Vuxna människor tror ofta att man bara kan lära sig saker av andra "förståndiga" vuxna men det håller inte jag med om.

Vilja är till exempel en härlig individ som ger kärlek till alla som vill ha. Hon gör varken skillnad på människor eller djur. Hon har en stark vilja och drivkraft och älskar att lära sig nya saker och ge sig ut på äventyr. Billie, ja av henne kan man lära sig att livet är fantastiskt! Det finns ingen som utstrålar så mycket glädje över "de små sakerna i livet" som henne. Jag har ju tidigare berättat att hon bokstavligen flyger upp ur sängen varje morgon med ett glädjeskrik, "jippie en ny dag med nya möjligheter!". Billie älskar inte bara livet utan också sig själv. Hon älskar när någon talar till henne och särkilt lyrisk blir hon över att få höra sitt eget namn. Hon är en otroligt stolt krabat som gärna kommer fram och visar upp saker som hon tycker är fina.
Och det här är bara några av de härliga sidor som våra djur har och som man faktiskt kan lära sig en hel del av..



/Lisa

Pasta, pasta!

Jag älskar pasta och har alltid gjort det! Potatis tycker jag är ganska överskattad, mest mjölig och tråkig. Speciellt kokt då. Men spasta är alltid gott! Både idag och igår har jag ätit spaghetti efter stryketräningspasset och då är det såklart extra gott =).


Fullkornsspaghetti med ruccola, tomater, färska chaminjoner, vitlök, röd chili, oliver och mozzarella.

/Lisa

Liten men naggande god..


-Yey, jag är en liten chihuahuahuahu...eller nått!

/Billie

"Det är bra mycket trevligare att vara två"

Sommarlängtan


Det är inte bara vi människor som är förtjusta i sommaren..även Silje ser fram emot den varmare årstiden då hon kan vara ute och springa fritt!

/David&Lisa

Citat av Nasse (Nalle Puh)



"Det är svårt att vara modig när du bara är ett mycket litet djur"

Rika!



Vi känner oss otroligt rika som har så här fina djurvänner!

Hoppas ni har en skön fredagskväll!

/David&Lisa

Rödluvan


- Vill ni veta en hemlis?! - Det är jag som är vargen i Rödluvan..

/Vilja

Falafel & Bio

Ikväll blir det falafel på stan följt av bio. Vi tänker se den nya Narnia-filmen i 3D, hoppas den är bra!



/David&Lisa

Den lilla vakthunden



Ingen eller inget passerar utan Billies vetskap!

Intensiv blick



Silje har koll på läget..

I huvudet på Billie


"Här ligger jag och vaktar det här fina benet som jag äntligen kommit över..vilken tur att Vilja lämnade det för en sekund så att jag kunde knipa det..men tänk om Vilja kommer tillbaka försöker ta det av mig, vad gör jag då?!..jag får väl försöka att skrämma henne..jag är ju ganska bra på att morra..det brukar hålla henne borta ett tag!"

Kammoflage


Lila smälter in i omgivningen..perfekt när man ska överraska någon..

Tips! Reafynd!

Igår fyndade vi nya fina kuddar av bra kvalité på Jysk som var nedsatta från 650:- till 160:-! Så nu sover vi betydligt bättre.

Som vanligt, då vi kommer hem med något till lägenheten, är alla djur framme för att undersöka. Så här såg inspektionnen av de nya kuddarna ut..


/David&Lisa

Kattmynta



Mmm va gott det är med kattmynta tycker Silje!

Rolig sysselsättning


Vilja tycker om att tugga på ben..läääänge..

Packard Bell

Åååå vad glad jag är över min nya dator som inhandlades idag. Den är helt perfekt! =) Och nu har David hjälpt mig att installera program så nu är det bara att tuta och köra! Jippie, trodde aldrig att jag kunde bli så glad för en teknisk pryl..



/Lisa

Finaste Billie



Så här ser man ut den 2:a januari 2011! =)

/David&Lisa

Välkommen 2011



Vi blickar frammåt mot ett nytt givande år som givetvis kommer att bli ännu bättre än 2010! =)

/David&Lisa