Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



På farbror Peters rygg..


..är det roligt att vara!

Vårt eget Lila Lodjur

Längtar ut!


Silje är verkligen sugen på att få gå ut och springa fritt! Hon sitter ofta vid dörren när vi går ut och hoppas på att det snart ska vara hennes tur..

Silje vill också ligga på hundbädden

Silje är också nyfiken på rosen i fönstret!

Växer så det knakar


Köpte en groddlåda här om veckan och nu så har mina små groddar tagit fart på allvar. Jag ser fram emot att få mumsa på dom om några dagar i en god sallad och gärna med keso till!

/Lisa

Hur skulle jag kunna vara någon annan än den jag är?


Någon som aldrig gör sig till för att passa in är den här tjejen. Hon bara "är". 100% naturlig!

Nu ska vi iväg på bio och se "Livet efter detta". Ha det gott!

/David&Lisa

"Vi tycker om varandra"

Lill Billan!

Kryddstark soppa


Efter dagens tunga benpass på gymmet slängde vi ihop en kryddstark tomatsoppa med mozzarella och färsk basilika.

Vad har/ska ni äta till middag idag?

/David&Lisa

Gårdagens middag - Zucchinilasagne


Ser kanske inte så god ut på bild men det smakade iaf väldigt gott. Som en vanlig lasagne fast med zucchini stället för pastaplattor och vegetarisk färs istället för köttfärs.

/David&Lisa

"Den lilla tänkaren"

Rökelsekonst?


Så här ser snabba rörelser med en rökelsepinne ut på en mörk toalett. En vanlig onsdageftermiddag. =)

Vi ska snart äta zucchini-lasagne och se film med Peter.
Hoppas ni får en skön kväll så här mitt i veckan!

/David&Lisa

När man har överflöd av tid



/Lisa

Det finns ingen som vill så mycket som Vilja!


Vilja är expert på att prata (gnälla) när hon vill något. Och fel på tålamodet är det inte heller!

Konst eller Konst-igt?!



Fotade den Marockanska ljuslyktan igår med snabba rörelser. Konst eller bara konstigt är frågan? =)

/Lisa

Den fokuserade duon

Vilja jagar solkatter


Om det är för kallt för att vara ute och pringa så får man ju lov att roa sig själv inomhus. Det är något som Vilja är bra på!

Mata pippifåglarna

Stök & Bök AB tar en powernap


(Stök & Bök AB är Davids namn på Billie & Vilja när dom är på bushumör)

Magiska Silje!

Rosmarin och Rosor



Vi har bytt ut dom tråkiga ikea-blommorna vi hade i köksfönstret och ersatt dom med rosa Rosor och väldoftande Rosmarin. Lila kan inte hålla sig borta och är där och både luktar och smakar på dom. Hennes lilla nos doftar gott av Rosmarin efter en sväng på fönsterbrädan.

Godmorgon


Planen för idag är att först åka en sväng till skolan sedan hem och tvätta kläder och därefter träning med David och Peter.

Ha en fin måndag!

/Lisa

"Only the sky is the limit"



Avslutar den här söndagen med de sista bilderna från Marocko. Hoppas ni haft en härlig helg! =)

/Lisa

Lila

Dagens små busråttor!

Nu har jag fått min lilla mini-gris!

När jag var liten (kanske 7 år) så gjorde vi ett besök jordbruksgymnasiet. Det enda minnet jag har därifrån, förutom den äckliga stanken, var dom söta griskultingarna som man fick hålla i. Ååå va jag blev kär i dom och tänkte att en sån vore ju superroligt att ha! Och så nu, 20 år senare, så har jag ju i princip en liten minigris. Samma storlek, samma färg, kanske är min lilla Vilja aningens ointelligentare än en gris men annars är det nog ingen större skillnad! Och igår inhandlades en ny tröja till henne då den röda har sprungit och gömt sig. Utbudet på kläder för små hundar är inte jättestort och den enda tröjan som passade var en grisskär som naturligtvis fulländade Viljas mini-gris-utseende!


Bild på Vilja: Jag. Bild på gris:Google

Vad säger ni? Ser ni likheten?=)

/Lisa

"Njuter av varandras sällskap"

Vår fina vän Silje


Vi har sån tur som har så fina djur som tycker om oss så mycket och som inte är rädda för att visa det!=) Den här lilla tjejen tycker inte alls att det är konstigt att följa efter oss i lägenheten och "prata" för att få närhet och visa sin kärlek. Men så är hon ju inte heller rädd för att bli sårad, avvisad eller på annat sätt göra "fel". =)

Tvättad av Silje


Det är inte ovanligt att Billie får en gratistvätt av Silje. Hon är skicklig på att manipulera katterna den där lilla chihuahuan. Hon slänger sig framför dom på rygg och ber om lite ompyssling..

"Alla hjärtans dag -biffar"

I måndags, på alla hjärtans dag, slängde jag ihop laxbiffar som jag, David och Peter åt tillsammans. Både Peter och David åt med god aptit. Recetptet på biffarna fick jag av min vän Lisa som hon bjöd mig och Anders på när vi var på besök.



Receptet på dessa enkla och mycket goda fiskbiffar:
(för 3 personer)

2 st laxfiléer (ca 100 g/styck)
100 gram kallrökt fisk
2 ägg
1/2-1 purjolök
vitpeppar
citron

Mixa allt tillsammans och stek sedan på medelhög värme i stekpanna. Serveras med potatismos, kokt potatis eller ris. Gärna en god grön sallad och för LCHF-aren haricoverts eller andra goda grönsaker! =) En kall dressing av turkisk youghurt med rivet limeskal är också supergott till.

Enklare och nyttigare blir det knappast =).
Smaklig måltid för den som vill testa!

/Lisa

Hos Lisa i Skärblacka

I helgen har jag och Anders hälsat på vår vän Lisa i Skärblcka. Skärblacka är en mysig liten håla som ligger ca 15 km utanför Norrköping med mycket fin natur. Det är inte omöjligt att jag och David tar vårt pick och pack och flyttar dit till sommaren.



En supermysig helg med got mat, härligt prat, kalla men vackra promenader, mycket fikande, en sväng in till Norrköping och lite teckanande. Har också fått lite tips från växtproffsen Anders och Lisa om hur man bäst får frön att växa så nu ska jag minsann skaffa mig gröna fingarar! Idag ska jag åka och köpa både såjord och blomjord så att jag kan plantera de fröer jag fick med mig från Lisa. Fröerna till smörgåskrassen lade jag ut på en blött servett redan igår kväll så om ca 10 dagar bör jag ha god krasse att lägga på mackan.  

/Lisa

Lyssna på sina tankar


Ibland går livet så fort att man knappt hinner höra vad man själv tänker..


..då gäller det att stanna upp och känna efter vad man känner.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum..

Mys i soffan


Lila (till höger) kryper gärna upp och lägger sig nära Silje så ofta som hon bara kan!

Om inte Nu, när då?

Päronsplitt


Efter några timmars intensivt städande, diskande och tvättande i en varm lägenhet, svalkar vi oss med var sin päronsplitt! Barnsligt gott med glass =)

/David&Lisa

Dagens, lite trötta, Vilja!

En glimt av sommaren


Det är viktigt att vara här och nu men visst är det underbart med alla härliga färger och dofter som sommaren har att erbjuda?! =)

Bästa vännerna Vilja, Silje, Lila & Billie!

Blåbärspannkakor


Idag stekte David goda blåbärspannkakor som vi avnjöt lunch. Jag har känt mig ganska trött efter den långa resaden igår så idag har vi bara haft det lugnt och trevligt. Fast det har vi ju för det mesta!=)

/David&Lisa

Ännu fler


Vi hade med oss tre kameror på resan, jag två och mamma en. Har inte hunnit ladda in alla bilder på datorn men ska göra det idag. Här är ytterligare några och fler kommer eventuellt senare..hoppas inte ni dör av tristess bara =).

Kram/Lisa

Fler bilder från resan



/Lisa

Framme på Arlanda


Här är lite fler bilder från vår resa och fler lär dyka upp så småning om =). Vi är nu tillbaka i Sverige och sitter denna lördagskväll på Sky City, Arlanda, och väntar på att få åka vidare.

Trevlig helg!

/Lisa&Laila

Dagens fargkick!



Idag har vi strosat runt har i Marrakech i flera timmar tills vi inte orkade ga en meter till =). Det ar verkligen underbart att fa uppleva en san har fargstark stad!

/Lisa&Laila

Botanisk tradgard


Idag har vi vandrat runt har i Marrakech och passade da pa att besoka an vacker botanisk tradgard med manga bambutrad och hoga kaktusar.

/Lisa&Laila

Vi bor pa fint hotell i Marrakech


Hotellet i Agadir var val inte mycket att skryta med men annat ar det med hotellet har i Marrakech! Har finns pool, gym, spa, datorer med internet o.s.v. Nar vi kom hit igar sa blev vi bjudna pa valkomstté och kakor (se bild 1) och rummen ar ocksa trevliga (bild 2). Imorse testades gymmet och ikvall har vi bokat bubbelpoolen. Igar besokte vi det kanda torget som kallas "gycklarnas torg" med forsaljare med ormtjusare, sagoberattare och forsaljare. Efter en lang stund lyckades jag pruta ner ljuslyktan pa bilden ovan. Det ar en konst att pruta!

/Lisa

En bildhalsning fran Agadir



Bild 1: Sag en man gora armhavningar pa berget sa jag var ocksa tvungen att prova =). Valdigt jobbigt!
Bild 2: Vart hotell i Agadir.
Bild 3: Mamma testar poolen.
Bild 4: Jordgubbarna ar fantastiskt goda, tyvarr ar inta alla Marockanska gubbar lika goa..men de flesta iaf!
Bild 5: Marockanerna verkar vara stolta over sitt land som ar en demokrati.

Vi har det finfint har. Vi har atit goda fiskar varje dag. Sol under dagarna men kallt pa kvallar och natter. Vi har promenerat tills vi fatt ont i benhinnorna. Brant oss pa nasorna eftersom ingen hade med sig solkram. Alla pratar franska och ar for det mesta trevliga. Tyvarr kan vi inte franska men vi latsas. Igar akte vi pa en stor marknad men efter bara 10 minuter tog vi taxi darifran da en man foljde efter oss var vi an gick trots att vi flera ganger bad honom att lamna oss ifred. Jag var riktigt nara pa att hoppa pa honom och han sa att jag var den otrevligaste turisten han traffat pa 15 ar...hahah!

Hoppas ni har det bra dar hemma!

Kramar fran oss!