Vi är ett norrländskt par som sedan några år tillbaka är bosatta i Örebro. Våra intressen är bland annat djur, natur och kreativt skapande i olika former.

Vi tillverkar och säljer smycken av silver och halvädelstenar som går att köpa på vår hemsida; www.energismycke.n.nu

/David&Lisa



Kvällsträning

Ikväll har jag tränt styrka med Peter, ben körde vi. Peter är bra på att visa hur man ska göra och jag har himla glad att jag får hänga med honom på gymet! =)



/Lisa

Inte vilken tonfisk som helst!

Nej, man får inte köpa Euroshoppers eller någon annat billigt märke när man ska köpa tonfisk på burk. Mamma tipsade mig om Abbas "fina filébitar i vatten" och det tackar jag för. Avskyr den där "kattmatsliknande" smaken som det är på andra märken. Men denna var alltså fina fisken!





Slängde ihop en superenkel tonfiskröra på 2 sekunder med gräddfil, tonfisk, curry, dill, salt & peppar och rödlök på toppen. Jäklar vad gott det blev! Skulle varit gott med hårdkokt ägg också men jag var för lat.

/Lisa

Vilja utan kläder

Idag har Vilja fått vila från sin röda lilla dräkt. Ganska skönt tycker hon även om hon gillar den varma tröjan.
Visst ser hon nästan lite naken ut nu när man är van att se henne med kläder?!=)

Tentafrukost

Jag ska precis börja ta tag i min hemtena och laddar därför med naturell yoghurt, frön och mandlar. Mums!



/Lisa

Alla på en gång

Lila fick följa med ut för första gången idag. men att hålla koll på två hundar och två katter samtidigt var svårare än vi trott. Dessutom gick Billies koppel sönder vilket inte gjorde saken enklare.

Ikväll ska vi på Cirketräff där vi som sagt fikar och pratar om livets gåtor..


Inget vackert kort men det visar hela "gänget"  i startgroparna=)



/David&Lisa


De tre musketörerna!







/David&Lisa

En trött dag idag..

..men lite bus med Lila hans med iaf =D













Nu ska vi se en fightinggala!
Återkommer med nya krafter imorrnn =D
Ha en skön kväll..
/David

Vill inte bli sjuk

Hösten är lika med förkylningstider och jag vaknade idag med halsont. Men jag har ingen lust att bli sjuk nu då jag tänker komma igång med styrketräningen. Ikväll ska jag träna med Peter, Davids bror. Han kan det här med styrketräning vilket jag inte alls har koll på. Ikväll ska vi träna bröst, tror jag =). Tyvärr har David problem med axeln så han kan inte träna på ett tag. Men vi ser fram emot att han hänger med oss på gymet så småningom.


Favoritkortet på David och Vilja ♥

/Lisa

Söndagsmiddag



Lisas middag; Bönsallad med fetaost, kalamateoliver och soltorkade tomatersamt en vegetarisk korv. 




Davids middag; Fiskpinnar, pasta och remouladsås.

/David&Lisa

Frisk höstpromenad






/David&Lisa

Kipp du, och då kippte jag!

Davids bror Peter var sugen på att bli av med sin kalufs så han kom ut till Mosås för att få det fixat. Långt hår hade han innan men efter att vi gått lös med trimmern så är han numera väldigt korthårig. Snyggt blev det =).

Dr. Dave

Man skulle nästan kunna tro att jag är sjuk med tanke på att jag numera ska äta dessa stora tabletter varje dag..egentligen ska det vara fyra men jag vägrar! Doktor Dave ger mig i alla fall godis när jag varit duktig och käkat dom äckliga C och D -vitaminerna..precis som när man var liten och fick geléhallon efter att man svalt spyäcklig penicilin. Det väsrta, kommer jag ihåg, var att man var tvungen att äta medicin trots man inte var sjuk men för att man hade en lillebror som var det...
Simon, kommer du ihåg geléhallonsmutningen?=)




/Lisa

Mysigt värre

Världens bästa hundar

Tycker om Vilja och Billie så mycket att det ibland gör ont! Hoppas att dom kommer att finnas i mitt liv läääänge ♥




/Lisa

D(avid)- vitamin

David Köpte i vintras på sig ett gäng D-vitaminer i en hälsokostaffär. Nu TVINGAR han mig att käka dom stora kapslarna. Mamma, du vet ju hur jobbig jag alltid tyckt det varit med stora tabletter! Men David tycker bara jag är fjantig..

Tydligen har mång forskare nu fått upp ögonen för D-vitaminet som verkar vara väligt bra för oss nordbor som inte får så mycket sol på oss under större delen av året.

Hittade lite fakta hos kostdoktorn:

D-vitamin är billigt, säkert och biverkningsfritt i högre doser än man tidigare trott.

Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist kan ha en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, vinter- och vårdepressioner… listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång.

Att få upp kroppens nivåer till den normala för personer som regelbundet får stark sol på sig är därför smart. Det kan förebygga diverse sjukdomar, och några kända faror finns inte för friska.

Läs mer här

/Lisa

Vi gör det enkelt

Blev ingen spännande fredagsmiddag för oss idag. Vi var så trötta efter att ha handlat så David slängde en färdig pizza i ugnen och Lisa gjorde en enkel bönsallad. Nu blir det filmtittande här. Hoppas ni har en fin fredagskväll!



/David&Lisa

Blandad kompott

Det är kul att baka och jag kan väl erkänna att jag gör det "hellre än bra" =). Men det är kul att få skapa med ätbara saker och i veckan har det blivit kokostoppar, chokladkaka och pizzabullar. Har för mig att mormor Anna-Greta ofta bakade kokostoppar när jag var liten. Det är gott! =)



/Lisa

Promenad med doggisarna





/David&Lisa

Höstfärger, gult, rött & brunt





/David&Lisa

Plugga, fika och mysa med djuren

Vi har det riktigt mysig och lugn onsdag här i Mosås. I natt var det fullmåne och vi sov jättedåligt. Vi gick och la oss tidigt men vaknade vid 2-tiden och gick upp och fikade och såg en tv-serie i några timmar. Brukar inte hända att vi båda vaknar så där men det sägs ju att man kan sova dåligt när det är fullmåne...Någon fler som hade en kostig natt?=)





/David&Lisa

Kurragömma



/David

Vi fikar

Solen skiner i Örebro och vi fikar hemmagjorda kokostoppar och kaffe. Mums =)



/David&Lisa

Konstiga metoder

Jaha vad säger man idag då? Jag går som många andra och tänker på politik. Känns jäkligt tråkigt att Alliansen fortsätter styra landet..och även att SD har fått mer att säga till om. Jag försöker att acceptera läget som det är =). Lite less blir jag dock då man hör att olika partiledare beter sig barnsligt då dom med mycket omogna metoder försöker att frysa ut SD:arna. Om vi nu, som många faktiskt påstår, lever i en demokrati så kan man ju inte börja ignorera ett parti som fått många röster och tagit sig in i riksdagen. Smartare är det väl att föra en riktig debatt om vad deras politik faktiskt handlar om!



För Viljas del fortsätter dock livet i vanlig ordning =).

/Lisa


Nånting att fundera över..





if

If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt you
But make allowance for their doubting too,
If you can wait and not be tired by waiting,
Or being lied about, don’t deal in lies,
Or being hated, don’t give way to hating,
And yet don’t look too good, nor talk too wise:

If you can dream–and not make dreams your master,
If you can think–and not make thoughts your aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you’ve spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build ‘em up with worn-out tools:

If you can make one heap of all your winnings
And risk it all on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings
And never breath a word about your loss;
If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: “Hold on!”

If you can talk with crowds and keep your virtue,
Or walk with kings–nor lose the common touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you;
If all men count with you, but none too much,
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds’ worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that’s in it,
And–which is more–you’ll be a Man, my son!

 

–Rudyard Kipling



/David

Röstning pågår

Har ni röstat idag? Vi passade på att förtidsrösta i fredags kväll då vi ändå var och handlade..kändes skönt att ha det bortgjort. Vi lade båda våra röstade Piratpartite, inte för att vi tror/hoppas att dom ska vinna, utan för att möjligtvis väcka en debatt om ett fritt Internet!

Så här står det på Piratpartiets hemsida:

Internets fantastiska möjligheter är en viktig del av vår vardag. Vi betalar räkningar och samtalar privat med vänner, läkare, advokater och journalister. Vi bokar resor, läser nyheter, bloggar, fildelar och skapar en rik deltagarkultur där vi alla bygger vidare på varandras arbete och delar med oss till varandra. Piratpartiet vill skapa ett samhälle där
medborgarna har en självklar rätt att kommunicera fritt och dela med sig av kultur och kunskap utan att känna sig övervakade.

/David&Lisa

Onyttigaste frukosten

Igår kom Peter ut till Mosås och hälsade på. Vi fikade och tittade på konsert med Sting och en annan med Prince. Fantastiska artister båda två! Hur som helt, medan vi satt och fika så kom Peter med ett erkännande om att hans frukost samma dag inte varit av det hälsosammaste laget. Jag (Lisa) var inte sen att erkänna detsamma och det visade sig att även David hade käkat onyttigt. Jag tyckte att det var ganska roligt att vi alla tre hade valt så onyttiga och konstiga frukostar samma morgon. Så vad säger ni, vem tar hem priset för "onyttigaste frukosten"? =)


Peters frukost: Grädde + Inlagda päron
 



Lisa frukost: Mörk Choklad + Färskost
 


Davids frukost: Ostbågar + Kaffe

 


/Lisa

Latte & Yatzy

Jag blev sugen på latte idag och David slängde därför ihop en åt mig =). Tack till Peter S & Matilda som skänkte oss en espressobryggare och elvisp! Supergod latte blev det, som på fik =D.




/David&Lisa

Underbara

Katter är vackra, kloka, kärleksfulla, busiga, gosiga, påhittiga, nyfikna, försiktiga, självständiga, renliga och självsäkra livsnjutare. Katter är helt enkelt underbara att umgås med. Vi brukar tänka att vi har mycket att lära av dom. Som till exempel att alltid ha tillit till sin egen förmåga, att njuta av livet till fullo, att vila mellan varven, villkorslös kärlek och så vidare..


Här har Silje smygit sig in i skåpet under diskhon..som katt måste man undersöka ALLA utrymmen i lägenheten!


Lila växer så det knakar. En otroligt vacker ung dam har hon blivit och kärleksfull som få!

/David&Lisa

Gosiga Silje

Silje älskar när man stryker henne på huvudet!



/David&Lisa

Ost & vin

Så här ser vår myskväll ut. Hoppas ni också har en trevlig kväll!



/David&Lisa

Fredagsbak

Idag har jag bakat en god kaka innehållandes mandelmjöl, sukrin, kakao, ägg och kokosflingor.



/Lisa

Sushi-kväll

Så här såg det ut ikväll då vi lagade sushimiddag. Ett himla mysigt gäng som vet det mesta om varandra efter tre intensiva månader i Indien! =)






/Lisa

Indienvännerna

Har haft seminarium på skolan idag. Vår lärare är pensionerad och hoppar bara in och undervisar i socialt arbete för att hon tycker det är kul. Vi elever brukar prata om att det är så tråkigt att skriva uppgifter när vi nästan aldrig får några kommentarer av lärarna på det vi skrivit. Vi hörde därför med vår lärare idag varför det är så. Hon berättade att lärarna INTE får betalt för att kommentera så OM dom gör det så är det på deras fritid! Hur galet är inte det?!? Ja, det förklarar ju en del saker. Hon berättade även att lärarna INTE får kommentera om han/hon tycker att någon elev till exempel formuelara sig på ett bra sätt eller något annat positivt. Det är ju också rätt knäppt! Lärarna vågar inte heller berätta det här för oss studenter och det är nog bara för att vår lärare idag är pesnsionerad som hon vågar berätta sånt här. Dom andra lärarna är tydligen så rädda att förlora sin tjänster om dom inte följer direktiven. Vilken galenskap!

Hur som helst, ikväll ska jag träffa min vänner som jag bodde med i Indien. Vi ska laga och äta sushi tillsammans. Ser fram emot det!=)




/Lisa


Kvällsmörker

Skönt att det börjar bli mörkt på kvällarna tycker jag. Jag och Vilja har varit ute en sväng och nu är det plugg som gäller. Har pratat med två studiekamrater ikväll som också tycker att det är helt galet att vi ska hinna med att läsa och skriva så mycket på den här korta kursen. Ja, ja får försöka gilla läget på något sätt..



/Lisa

 

Man tager vad man haver

Kom hem och var så hungrig att att jag knappt kunde tänka. Så det fick helt enkelt bli lite smått och gott som fanns i kylen.



Ingen vacker syn men det gick att äta. Keso, kräftröra och soltorkade tomater. Slänge även in chaminjoner och blomkål i ungnen med fetaost på. Smarrigt när osten smälter och blir knaprig =).

/Lisa

Trötter



Så här ser det ut hos oss nu. Vilja vilar och jag pluggar.

/Lisa

3 mot 1

Så här såg det ut idag när vi kom fram till Edvard. Vilja fick följa med ikväll på cirkelträffen och vi hann knappt stiga ur bilen förens vi möttes av dom här tre stora hundarna Hampus, Fridolf och Benny. Dom var väldigt nyfikna på lilla Vilja och undrade varför hon hade på sig en röd tröja med en katt på?!



/Lisa

Skapar mellan varven

För att inte totalt tappa min kreativitet medans jag sitter med näsan i skolböckerna så stannar jag då och då upp och gör ett armband. Skönt att varva det teoretiska med något praktiskt!

Tog lite bilder på dom nytillverkade armbanden men tyvärr är inte ljuset i min lägenhet särskilt bra så här på eftermiddagen. Ni får helt enkelt ha överseende med det =).



/Lisa

 

Kokos-myten!

Jag har alltid älskat kokos! Jag tycker både att det luktar gott och smakar ljuvligt! Nu när jag har ändrat min kost lite genom att minska på kolhydrater så får man ju tänka om en del..speciellt eftersom jag inte heller äter kött, förutom fisk då. Jag har läst en del lchf-recept och det verkar som att kokos är anvädnbart i många rätter. Så förra veckan köpte jag på mig en påse eklogogiska kokosflingor. Och jag kan bara säga att jäkar i den va gott det är! Kokos har ju en naturlig söttma och om man inte äter så mycket socker i övrigt så blir man ju lite lätt lyrisk =). Men, man har ju hört talas om att kokosfett ska va dåligt...så jag sökte lite på intenet och hamnade då på Fredik Paulúns sida där han skriver om just kokosfett. Har klippt ut stycket om hur hjärtat påverkas av fettet men övrig fakta hittar du HÄR.


Kokos och hjärtat

Hade min far helt fel när det gäller kokos och hjärt-/kärlhälsa? Ja, mycket tyder på det. Kokosfettet innehåller som sagt laurinsyra vilket har förmågan att höja nivåerna av HDL, det goda kolesterolet som anses skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar. Mycket tyder på att milda infektioner av olika slag, orsakade av bakterier, virus och andra mikroorganismer ger inflammationer, vilket i sin tur ökar risken för hjärt-/kärlsjukdomar. Då fetterna i kokos bekämpar dessa små sjukdomsalstrare ger det ännu ett skydd mot hjärt-/kärlproblem. Eftersom kokosfett inte heller sänker insulinkänsligheten, vilket långa mättade fetter gör i betydligt större utsträckning, innebär det inte heller något ökad risk för diabetes typ 2. En intressant iakttagelse är att cirka 80% av fettintaget i ett land som Sri Lanka kommer från kokosfett och där är inte risken att drabbas av hjärt-/kärlsjukdomar förhöjd.
- Fredrik Paulún



 
Drack kokosmjölk i Inden, men det var ingen höjdare!=) Har ingen aning om vem den indiska killen var men jag antar att han ville fotas tillsammans med mig eftersom jag är vit och västerlänning.

/Lisa

I tvättstugan

Jag pluggar och tvättar. Tvättstugan i mitt hus är jättefin. Vilja hjälper så klart till. Jag testar att tvätta med "tvättnötter" för första gången. Det verkar fuka hur bra som helst! Vilja var såklart tvungen att sticka in nosen och lukta på nötterna och FY ve hemskt hon tyckte att dom luktade. Hon fnös och gnuggade nosen mot tassen.


Indiska tvättnötter. Hittade dom här på Nora marknaden. Annars går dom att beställa på olika sidor på nätet.


Här sticker Vilja in nosen i nötpåsen..


..och sen tittar hon på mig och säger: -Har vi inte tvättat färdigt nu!?!


I vanliga fall gillar hon att följa med till tvättstugan! =)

/Lisa

Pannkakor utan kolhydrater

Morfar, såna här pannkakor skulle ju du också kunna äta!=)



Supergoda blev dom med mandelhjöl istället för vanligt mjöl.
Ekologisk keso och sukrin (som smakar typ som vanligt socker) som strödde jag på smakade mums!

/Lisa

Inge socker

Idag har jag varit en sväng på stan och klippt mig, lämnat in skor hos skomakaren, och hämtat paket. Senast jag klippte mig var i Indien i april...så det var välbehövligt! I indien kostade det ca 50 kr på salong, här betalade jag 300 kr.

För första gången i mitt liv har jag beställt mat på internet. Men inte vilken mat som helst utan LCHF-grejer som Sukrin (allternativ till socker), vegetabilisk buljongskrydda (utan socker), mandelmjöl och fiber Husk!
För den som är nyfiken så har jag beställt det här.
Funderar även på att beställa tandkräm utan fluor på samma sida. Brorsan har nämligen talat om för mig att fluor är dåligt!



Så nu Peter kan jag bjuda dig på en efterrätt utan socker, bra va?! =)

/Lisa

En till

Vi kör en till bild i repris från i somras. Tycker Billie ser så gulligt tokig ut på den här bilden då hon badade i havet för första gången.


En skabbräv? Nej, det är ju världens sötaste (och dyraste!) Chihuahua.

Jag och David brukar faktiskt skämta om hur dyr Billie var. Varken David eller jag bryr oss någonting alls om raser på hundar. Vi tycker till och med att det är lite töntigt. Men så blev det ju ändå så att den hunden som David kände så starkt för råkdade vara  just en renrasig Chihuahua...och ibland brukar vi skoj och säga: -Akta, va försiktig med sextontusenkroners hunden! Haha, det tycker vi är väldigt kul!=)

/Lisa



Bild i repris

Den här bilden som jag tror att Thomas (Davids pappa) tog på David i somras tycker jag är så fin! Så därför lägger jag upp den igen =). Vi var bjudna på en makalöst god middag hos Thomas & Chatarina och i slutet av kvällen satt vi och gjorde smycken, åt chips och pratde i köket.

Nästa gång vi ses har Chatarina lovat att bjuda på en himelskt god päron- och chokladpaj, visst Chatarina?! =)



Nu är det snart dags att gå och lägga sig. Först ut en sväng med Vilja.

Kram och god natt!

/Lisa

Lax, igen!!

Ja, det har blivit en hel del lax den senaste tiden. Men det är ju så enkelt och gott! Fast snart lär jag ju lessna på det. Men ikväll har jag bjudit mig själv på en supergod söndagsmiddag med lax, kräftsås och brysselkål. Jag kan kan erkänna att jag är lite smyg LCHF-are nu i höst!



/Lisa

I love cat!

Jag är egentligen emot att ha kläder på djur, särsklit om det inte behövs! Men eftersom Vilja kliat sönder sig på magen så att håret skavts bort så känns det faktiskt ganska befogat. Sen så är hon också grymt frusen av sig till skillnad från Billie Jean som aldrig fryser eftersom hon är långhårig! Vilja har tröja på sig dygnet runt nu och hon tycks inte ens svettas på natten trots att hon ligger i min säng under ett tjockt duntäcke! Helt galet tycker jag! Men så kommer ju också Chihuahuan urungligen från en stad i Brasilien som heter "Chihuahua" och där är det säkert ganska varmt =).



/Lisa

Vilja söker

Så här kan det se ut när Vilja far runt i lägenheten som en liten virvelvind och letar "Frolic".
Vilja älskar så klart Frolic och gör sitt bästa för att hitta alla små bitar som jag kastat runt. Snabb är hon också vilket kanske framgår av bilderna =).
 




/Lisa

Vilja tycker om Divah

Som tidigare berättats så har Vilja en Dansk-Svensk Gårdshunds-kompis som heter Divah. Vaje gång vi ska åka och träffa Divah så blir Vilja alldeles till sig av lycka. Så här lät det idag när jag berättade för Vilja att vi skulle träffa Divah:

Klicka för att se: Vilja ♥ Divah
♥ 

/Lisa

Det blir sällan som man tänkt sig

Var inställd på att plugga idag men så ringde en kompis och undrade om jag skulle med och plocka svamp. Mycket roligare än att plugga, tänkte både jag och Vilja! Så nu har vi varit ute i skogen ett bra tag och plockat svamp, rensat svamp och snart är det dags att smörsteka svampen och äta till middag. Vilja är både trött och nöjd efter att ha fått sprungit omkring i det fria.


 


/Lisa

Plugg, plugg, plugg

Den här helgen ägnas åt pluggande. Igår satt jag inne hela dagen/kvällen och läste kurslitteratur och idag gäller detsamma. Nästan omänskligt mycket man ska läsa och skriva på den här kursen faktiskt.


Här bor jag och Vilja.


Det här håller jag på med just nu. Jag läser boken och skriver ett reflektionsprotokoll där jag kritiskt granskar det författaren skrivit. Inte helt enkelt då författarne (som även är vår lärare) är ca 60 år och vigt hela sitt liv åt samhällsarbete. Han vet såklart mer än mig!

/Lisa

Låt tips till er alla så här på Fredagskvällen..



Klicka här för att lyssna..

/David

Karl Alfred Boy

Idag är det grått och rått väder i Örebro och vad passar då bättre än att värma sig med spenatsoppa!?
Jag äääälskar spenat!


Kanske inte den vackraste maträtten men god ändå!

/Lisa

Jultomte 2010?

Så här ser Vilja ut i dagens outfit! Söt som vanligt..
Vilja fundrar på att söka jobb som jultomte i år, vad tycker ni?

/Lisa

Vakna!

På bara ett dygn har nu nästan hela min tidigare värlsdbild förändrats. Jag är nu medveten om att vi människor i mångt och mycket lever i en stor bluff. Denna bluff handlar bla om att vi tror att vi måste slita ihjäl oss för arbeten vi inte tycker om, att vi måste tävla mot varandra, att vi i Sverige lever i ett fritt land, att staten bara vill oss väl, att människor i grunden är egoistiska, onda, missunnsamma OCH att det måste fortsätta vara så! Detta är såklart en lögn, vilket jag tidigare också gått och funderat på, men som blev ännu tydligare då vi igår såg dokumentären "Zeit Geist Addendum". En otroligt omvälvande film!

Jag tar nu tillbaka det jag tidigare sa om att politik är enkelt. Jag kommer inte att rösta på varken dom röda eller gröna utan istället på Piratpartiet. Det är det enda parti i Sverige som förstår vikten av att bevara demokratin via ett fritt internet. På många stället i världen kontrolleras människor genom att de inte har fri tillgång till internet. 

Fick även ett tips om denna nyhetssida. Så nu ska jag för första gången i mitt liv försöka sätta mig in i nyheternas värld. Har tidigare medvetet undvikt medier då jag inte vill bli itutad massa osanningar!


Vaken.se
Vaken.se är en ideell gräsrotsrörelse som är helt politiskt och religiöst oberoende. Vårt mål är att stödja alla människor, oavsett etnicitet, kön eller religion att få kunskap och frihet genom att delge kritisk information som varit svårtillgänglig för allmänheten. Vaken är en naturlig del av en större löst knuten global rörelse för sanning och välstånd. Vakens grundpelare är öppenhet, empati, ärlighet samt medvetenhet.



Hoppas ni nu kan förlåta mig för detta jobbiga inlägg och fortsätta springa omkring i ekorrhjulet som vanligt! =)

/Lisa

Magiskt!



Ja, det går knappt, att med ord beskriva, hur bra konserten var igår! Man kan bara konstatera att Sting har en fantastisk röst, närvaro på scen, magiska låtar och det hela blev knappast sämre med den otroligt skickliga symfoniorkester han hade med sig!

Simons känsla efter konserten: Grymt upplyftande!

/Lisa

Sting, globen, ikväll!

Äntligen har dagen kommit då vi ska åka och se Sting i Stockholm. Lillebror Simon ska ju också med och det är toppen att han bor bara en liten bit från Globen. Jag tror att det kommer att bli en toppenkonsert!!!




Vilja gosfia!

/Lisa

Cirkus Vilja!

Jag och Vilja övade konster idag och passade även på att spela in. Klicka på länken nedan så kan ni kika på klippet =).

CIRKUS VILJA



/Lisa

Besök

Min klasskamrat Hanna har flyttat till stockholm och pendlar därför till skolan när hon behöver det. Igår natt sov hon över hos mig så att hon skulle slippa åka fram och tillbaka mer än nödvändigt.


Hanna och Vilja såg tuffa ut i sina tröjor.

Igår var jag och David iväg och köpte denna tröja till Vilja eftersom hon kliar sig så mycket på magen. Vilja är väl inte överförtjust men hon accepterar den i alla fall. Hoppas att huden på magen nu får läka!

/Lisa

Fönstertittare

Vilja är en riktig fönstertittare. Extra spännande tycker hon det är när det går förbi en hund. Sen gillar hon även att sitta/ligga där det är soligt. Vilja ääälskar värme!



/Lisa

Viktigt med ljuset

Det viktigaste man måste ha i åtanke man tar kort är såklart ljuset. Dåligt ljus, suddig bild, bra ljus, skarp bild. Så enkelt är det! =)


När jag tog denna bild var det bra ljus. Men sen så är det inte alltid så enkelt att hålla kameran stadig. Det blir ju bättre om man har ett stativ.

/Lisa

Måndag

Idag står det föreläsningar på mitt schema: "Radikalt socialt arbete förr och nu".



Hoppas ni alla får en härlig dag!

Kram/Lisa

Fika hos farbror Peter

Igår kväll blev det som sagt fika och film hos farbror Peter. Det var mysigt tyckte både vi hundarna =).

 

/David&Lisa

Söndagsmiddag

Städning, handling och en god middag får avsluta denna helg.


Lax, spenatsås och glasnudlar. Jäkligt gott faktiskt! =)

/David&Lisa

Sötnosarna 1, 2 & 3!

När man tar en sväng runt i lägenheten så hittar man djuren vilandes på olika ställen.
Så här ser det ut för tillfället..


Billie har valt att ligga mot Davids huvudkudde i sängen..


..Silje tycker att det är skönast att ligga på dataväskan..


..och Vilja ligger mot kudden i soffan!

Alla har dom sina favoritplatser!=)

/David&Lisa

Morgon med Lila

Lila är en fruktansvärt mysig kattunge och på morgonen låter hon mig inte vara ifred! Hon spinner och vill vara nära, gärna uppe i ansiktet. Nu har hon och Vilja precis ätit lite turkisk yoghurt och Lila passar även på att slicka rent i min frukostskål =).




/Lisa

Host, host!

Dagens middag blev nudlar, corn och grönsaker. Slängde även i en liten röd hackad chili. Den var inte att leka med kan jag säga!. Alla som var i köket jag, David och Billie började hosta och det gick knappt att prata med maten tillagades =). Men väldigt gott blev det och inte starkare än att vi både var tvugna att gå och snyta oss efter maten. Vi gillar stark mat! =)


Billie och Lila ligger just nu så här i soffan och sover. Mysigt!

Nu ska vi strax iväg hem till Peter och kanske se en film.

/Lisa

Morgonstund har guld i mun!

Jag sov längre än vad lisa gör oftast.. Jag vaknade upp av en smäll och ljudet av rullande stenar på vardagsrumsgolvet. Det var den lilla katten lila som hade bestämt sig för att jag skulle vakna och hjälpa Lisa plocka stenar som välts ut. Det är roligt med djur, lisa hade iaf fått göra 3 armband innan olyckan var framme.

Här är lite bilder jag fått ta del av nu, så här såg det alltså ut tidigare på morgonkvisten..




Man fick äta frukost med dom stora idag =)

För det otränade ögat kan det se ut som den vita hunden är farlig..
Men jag vet bättre!!

Hoppas alla ni som läser här idag får en fantastisk dag, det tänker jag ha!

/David

Inception

Vi gick och såg "Inception" på bio igår kväll. Filmen har fått riktigt bra kritik men jag hade väl inte jättehöga förväntningar. Det är en thriller/sci-fi/drama samt en hel del action skulle jag vilja tillägga. 2,5 h lång vilket jag faktiskt kan tycka är i högsta laget för en film. Men eftersom en biobiljett idag kostar 110 kr så är det väl inte mer än rätt att man ska sitta ett tag =). Hur som helst så var filmen, om man bortser från en del action och annat trams, väldigt bra! Den väckte många intressanta tankar om vår existens. Lite tråkigt bara att många intressanta manus måste spejsas till, med coola effekter och billiga repliker, för att locka en bredare publik. Men jag antar att det är ett måste för att tjäna dom stora stålarna inom filmindustrin =).

Jag antar att denna film vänder sig till en yngre pubilk, såvida man inte känner sig väldigt ungdomlig till sinnet och/eller kan ha överseende med lite action!=)

Sen så måste jag tillägga att Leonardo Dicaprio är en otroligt skicklig skådespelare!




/Lisa

Eftermiddags prommis i Mosås

Var ute och släppte hundarna och träffade två söta tjejer med ett stort hundintresse. Dom ville såklart stanna och hälsa på Billie och Vilja. Lite hundkonster blev det såklart också!=)
Nu ska vi kolla upp om det går någon bra bio ikväll annars laddar vi hem något =).


 




/David&Lisa

Rasism

Solen skiner och det blåser kalla vindar här i Örebro, härligt! Jag har under morgonen gått och funderat kring rasism i Sverige. Rasism, tror jag, uppkommer på grund av att vi människor har en tendens att bli rädda för det vi inte känner till. Därför är det inte så konstigt att vi, i det ganska så skyddade Sverige, blir rädda då människor från andra delar av världen kommer hit. Dom människorna kanske inte ser ut som "vi" (jag är kanske inte inräknad där =)), har annorlunda kläder, pratar ett språk vi inte förstår osv. Det ligger lite i vår natur att bli rädda tror jag. Rasism handlar, för mig, om att man anser att vi människor är indelade i olika raser och att somliga raser har ett större värde än andra. Den tanken är ABSURD för mig. Men, jag brukar ofta tänka att, det är en sak att förstå något intellektuellt och en helt annan att "känna" vad det faktiskt innebär. Vad jag menar är att jag tror att majoriteten av människor i Sverige INTE skulle anse att människor har olika värde, men att känslan, som uppkommer då vi blir rädda, säger något annat..
Skulle kunna skriva mycket längre om det här men då skulle nog ingen läsa =). Nu är det dags för mig att göra mig i ordning inför dagens föreläsning.


Bild: Google

Ha en bra dag!

/Lisa
 

Politik är enkelt

Det är ju snart dags för val och då väcks såklart funderingar kring vad man ska rösta på osv..Vi anser att man som röstare bör fundera kring vad de olika partierna står för istället för enskilda sakfrågor. Det känns som att sakfrågorna under valkampamnjen ofta används som en rökridå för att dra fokus ifrån den egentliga partpolitiken. Att tex lyfta fram arbetslösheten som en sakfråga är taktiskt rätt för att dra röster till sig. Och visst är det smart att lyfta fram sådant som många berörs av men frågan är om det som lovats verkligen hålls?. Vi väljer därför att strunta i enskilda frågor och väljer istället att rösta på det parti som vi tror kan åstadkomma de viktigaste förändringarna i samhället. Eftersom
vi anser att ett fungerande skyddsnät är otroligt viktigt så kommer vi att rösta på ett parti som också vill främja det.
Vi funderar på antingen socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. För att få det sociala arbetet att fungera i Sverige så måste vi vara beredda på att betala höga skatter!

Hur tänker ni kring detta?

/David&Lisa

Edvards stuga

En gång i veckan träffar vi som sagt några vänner som liksom oss är mycket intresserade av personlig utveckling. Vi håller till i Edvards lilla stuga som påminner om en norrländsk fjällstuga. Himla mysigt. Där diskuteras allt mellan himmel och jord. Vi berättar saker för varandra som de flesta inte pratar om och därför har vi nog kommit varandra väldigt nära under det här året som vi känt varandra. Mycket har hänt i våra liv på bara ett år och vi känner alla att det är otroligt givande att träffas på det här sättet. Nu ska Edvard, som är född i Nogre, förmodligen flytta tillbaka dit vinter. Men fram tills dess fortsätter vi att träffas som vanligt.


Från i måndagskväll. Edvard hade bakat kakor och bröd och bjöd även på mandlar & russin.


/David&Lisa