Fisksoppa från Paradiset
Idag gjorde jag en himmelskt god fisksoppa till lunch som jag bjöd David, Lisa och Oskar på. Receptet som jag utgick ifrån hittade jag i kokboken Under Valnötsträdet (som jag tidigare nämnt). Det kallades "Fisksoppa från Paradiset", och levde verkligen upp till sina förväntningar. Fast eftersom jag är en man-tager-vad-man-haver-person så följde jag det inte till punkt och pricka utan använde de ingredienser vi hade hemma.
Det här hade jag i:
2 Laxfiléer
1/2 Zucchini
1 Morot
En bit riven ingefära
1 hackad gul lök
1/2 röd chili
2 tomater
1 stor vitlök
En nypa flingsalt
Lite vitpeppar
Lite cayennepeppar
En nypa fransk kryddblandning
1 grönsaksbuljongstärning
1 påse saffran
2 dl matlagningsgrädde
Vanligt vatten
Så här gjorde jag:
Jag stekte den finhackade gula löken, vitlöken, den hackade chilin samt den rivna ingefäran och smaksatte med saffran, cayennepeppar och fransk kryddblandning. Därefter lade jag i de hackade grönsakerna och späde ut med vatten. Detta fick sedan koka i ca 15 min tillsammans med buljongtärningen. Sedan kryddade jag med flingsalt och vitpeppar och hällde på grädden. Slutligen lade jag i lagomt stora laxbitar som fick sjuda i ca 4 min. Färdigt att servera! Jag ställde fram lite turkisk yoghurt som man kunde klicka i soppan och det blev supergott =).
/Lisa